Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Kleine Sunda-eilanden

Van Bajawa naar Moni bij de Keli Mutu vulkaan

Jo en Rita de Wilt, 25-11-2005

Dit wordt weer een mooie en afwisselende reisdag. Met onze auto en goede chauffeur is het wel heel comfortabel reizen. Met het openbaar vervoer zou het echt een stuk moeilijker zijn en het kost erg veel tijd. We stoppen nu op heel veel plaatsen en de chauffeur brengt ons naar zeer bijzonder plekken, omdat hij de route heel goed kent.

We rijden door een rustig, maar wel afwisselend landschap. Via de plaats Ende (moslims) rijden we naar Moni. We stoppen even bij een strand, waar vrouwen groene, serpentijnachtige stenen verzamelen in het zeewater. Vervolgens sorteren andere vrouwen onder een dakje van palmbladeren de stenen met behulp van een veelgaten-zeef op grootte. De zakken met stenen transporten ze naar de Javaanse porcelein-fabrieken.

Om 16.00 uur zijn we in Moni, waar we samen met een gids naar de ‘Kampung’ gaan. In deze dorpjes staat in het midden een ceremonieel huis met een heel hoog, smal tabs toelopend dak. We mogen even plaats nemen op de lage bankjes van de clan. De gids geeft uitleg van de gebruiksvoorwerpen en symbolen. Hier wordt volgens de Adat-wetgeving rechtgesproken. Adat gaat boven de Indonesische wetgeving. Na afloop worden we vriendelijk verzocht een (niet te kleine) donatie in de maan-mand te doen.

’s Avonds zijn we met de chauffeur gaan eten. Rond 20.00 uur wonen we met ons tweetjes een dansvoorstelling bij, waarvan de bamboe-dans een echt hoogtepunt is. Niks professioneel, gewoon op blote voeten in het zwarte zand in de tuin tussen de bamboe-woningen. Maar wel echt goed en leuk om naar te kijken. Een achttal vrouwen, twee jongens en een groep muzikanten verzorgen de dansvoorstelling.

Excursie naar dorpjes rond Bajawa Excursie naar de Kelimutu, naar Maumere

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
Bajawa
Kelimutu vulkaan
Labuhan Bajo
Maumere
Ruteng
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV