Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Kleine Soenda-eilanden

Vrije dag op Gili Meno, een eilandje voor de kust van Lombok

Jo en Rita de Wilt, 13-11-2005

‘s Ochtend hebben we het klad-reisverslag zitten bijwerken, want anders worden door de ervaringen van de nieuwe dag de oudere wat naar de achtergrond geschoven. We zijn nu vier weken op reis door werkelijk een ontzettend mooi gebied (de superlatieven gaan je ontbreken!). Het reizen bevalt ons uitstekend.

Natuurlijk dwalen onze gedachten regelmatig naar Nederland: je vergelijkt dit gebied soms met Nederland, we denken aan onze kinderen, de collega’s, de vrienden van de loopgroep, andere vrienden en kennissen. Hoe gaat het met iedereen; sommigen sturen wel eens een mailtje terug om ons op de hoogte te houden van bepaalde ontwikkelingen; hoe gaat het op ons werk? Met je afwezigheid is toch ook een deeltje van de bedrijfskennis afwezig. Het is niet melancholiek, maar af en toe dwalen je gedachten even weg, even in gedachten naar huis, naar thuis. Hoewel jullie allemaal even ‘direct’ uit beeld zijn, vormen jullie toch de emotionele achtergrond, die we voortdurend met ons meedragen. Om dit te dragen hebben we geen bagagemaffia nodig.

Om 9.30 vertrekken we met een boot naar een drietal snorkel/koraalgebieden met nog twee Nederlanders die we tijdens het ontbijt ontmoet hebben. Het koraal heeft hier veel geleden door kunstmestbommen, door chemicaliën en gewoon door je anker gedachteloos uit te werpen. Volgens de bewoners komt het door El Nino, maar dat is echt flauwekul, die is hier nooit geweest.

Maar gelukkig zijn er nog grote stukken die heel erg mooi zijn en er goed uitzien, Gigantische scholen visjes schieten van alle kanten om je heen; vooral de laatste snorkelplek was bijzonder doordat op een koraalberg felrode en felblauwe koraal’lichtjes’ branden, die wegschieten, als je ernaar wijst (een beetje een kerstboom). Rond 12.00 uur zijn we weer terug in het hotel, met een heel voldaan gevoel.

‘s Middags zijn we ook naar de achterzijde van ons paradijs gaan kijken en zijn het ‘binnenland’ van het eiland ingewandeld. Je wandelt in een half uur van de ene naar de andere kant van het eiland. Via een droog, zanderig paadje wandelen we een armetierig gebied in. De koeien sloffen wat vermoeid en uitgedroogd door het volstrekt kale weidegebied. Hoe de beesten aan hun zoete drinkwater kunnen komen, kunnen we (nog) niet ontdekken. Al het drinkwater (voor mens, dier en plant) moet immers met een boot worden aangevoerd. We douchen hier ‘s morgens met zeewater; het zwembad is gevuld met zeewater. Aan de andere kant van het eiland ontmoeten we een groepje kinderen die stukjes koraal aan het verzamelen zijn om snoeren van te maken. De kinderen komen wat branie-achtig belangstellend kijken en voelen wie die vreemdelingen hier zijn.

‘s Avonds eten we samen met de Nederlanders van vanmorgen; het is een gezellige afsluiting van de dag.

van Padangbai naar Gili Meno van Gili Meno naar Tetebatu

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
  Lombok
Gili Meno
Senaru
Sengiggi
Tetebatu
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV