Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Kleine Sunda-eilanden

Vlucht van Lombok naar Labuhan Bajo op Flores

Jo en Rita de Wilt, 19-11-2005

Rita was vanmorgen weer helemaal beter en we stonden om kwart voor 6 op en we checken in om 07.00 uur op het vliegveld van Mataram (Lombok). Het inchecken gaat hier nog helemaal handmatig; er is in de verste verte geen computer te zien. De koffers worden door een van de bediende op de bagagekar gezet. Om 09.00 uur gaat de Fokker 27 de lucht in; het is een vliegtuig met twee propellers, die zo rond de vijf kilometer hoog vliegt. Dat is fijn, want hierdoor heb je een boeiend gezicht op de eilanden en zee onder je; zeker nu het vandaag een heldere dag is.

Van Mataram vliegen we naar Denpasar op Bali. Een half uur later moeten we in hetzelfde vliegtuig stappen (dat we overigens bijna misten vanwege een toiletbezoek!) om na anderhalf uur weer te landen in Labuan Bajo, een vissersplaatsje op Flores. Tijdens de vlucht hebben we pijn in onze nek gekregen van het naar buiten kijken. Het is werkelijk ongelooflijk mooi; talloze groene en dorre eilanden glijden onder het vliegtuig door, afgewisseld door stukjes zee, waarin de draaikolken en de gevaarlijke stukken soms heel goed te zien zijn. Ook de vulkanen en de ruwe bergtoppen zijn vanuit de lucht bijzonder goed te zien. Als we boven Labuan Bajo op Flores aankomen (12.30 uur), kijken we op de glimmende, golfplaten daken van de huisjes die in de dalen en tegen de berghellingen zijn geplakt. Ook de sawa’s laten een afwisselend patroon zien vanuit de lucht.

Onze chauffeur Matus, een bijzonder aardige en innemende man, staat klaar om ons naar het hotel ‘Chez Felix’ te brengen. Hij spreekt het programma door van de volgende dag.

Bij een vrij vochtige temperatuur van zo’n 35 graden verkennen we het dorpje Labuan Bajo. Rond 16.00 uur begint het te plenzen en de smalle, verharde straten veranderen snel een een behoorlijke modderpoel. Na een uur is de vochtigheid en drukkende hitte nog eens flink toegenomen. Veel meer dan een lunch en een diner verorberen hebben we vandaag niet gedaan.

Wandeling bij Senaru, rit naar Sengiggi Bezoek aan de Komodovaranen van Rinca

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
Bajawa
Kelimutu vulkaan
Labuhan Bajo
Maumere
Ruteng
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV