Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Kleine Sunda-eilanden

Van Padangbai (Bali) naar Gili Meno (Lombok)

Jo en Rita de Wilt, 12-11-2005

We zijn om 05.45 uur am opgestaan. Na het ontbijt zijn we om 07.00 uur naar de boot gebracht. De dragers, die de bagage de boot opdragen, zijn van te voren geregeld, want hier heerst een werkelijke bagagemaffia. De aankomst in de haven was toch nog wel spannend, want een achttal kerels van rond de twintig jaar stormden op onze auto af om de koffers te pakken en lopen, als je niets doet, er gewoon mee weg.

Aan boord zetten ze de koffers op de tweede verdieping en gaan met zijn allen om je heen staan. 20 Dollar, riep er een, terwijl we een afspraak gemaakt hadden voor 2 dollar. Een van deze lui wist dit kennelijk en nam genoegen met de 2 dollar. Maar het schijnt niet altijd zo eenvoudig af te lopen. Daarna proberen zo’n 15 verkopers op de boot van alles aan je te slijten: van drinkwater tot T-shirts.

De ferryboot vaart zo’n 4,5 uur; de boot lijkt technisch wel in orde, maar alles om je heen is kapot, verroest of versleten; om over de wc maar niet te praten. Hoewel de zee vrij wild was, merkte je er op de boot weinig van. De vergezichten glijden rustig langs je heen en om 12.30 uur zijn we in Lombok.

Ook hier springt de bagagemaffia via de ramen van de boot naar binnen en pakt meteen je koffers. Maar zetten ze vervolgens wel weer neer, als je laat merken dat je het niet wilt. We zijn nu beter voorbereid en voor 1 dollar brengen ze onze koffers heel rustig naar de parkeerplaats (en dat was een flink stuk lopen). Onze chauffeur staat hier klaar. Hij brengt ons naar het havenplaatsje waar we over te kunnen steken naar Gilli Meno (een klein eilandje voor de noordwestkust).

We rijden door een fantastische tropische omgeving; de weg kronkelt zich als het ware door de jungle. De apen zitten rustig wachtend op de komst van de toeristen langs de kant van de weg.
Na een ritje van 2 uur en een korte lunch, zijn we bij het haventje waar een klein zeewaardig bootje ligt dat ons in 3 kwartier naar de overkant zal brengen. Verkopers en kofferdragers groepen zich weer onmiddellijk om je heen en doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat jij hun diensten afneemt.

Het tochtje over zee is toch wel enerverend. De golven hebben dikke, witte koppen; water spat in en over de boot en regelmatig hangt de boot in bijna een hoek van 90 graden. Flink nat gespat komen we aan op Gille Meno. Twee jongens van het hotel halen ons op.

Het is dat het paradijs ergens anders gelegen heeft, anders was het hier geweest. De logeeromgeving van onze hotel-cottage Gazebo is fabelachtig; wit strand om het hele eiland heen. De cottage is prachtig geconstrueerd, mooi en gezellig ingericht. Langs het strand liggen helaas miljoenen kleinere en grotere stukken koraal; de kleuren en vormen hiervan zijn zelfs op het strand ongelooflijk.

Er zijn op dit moment weinig toeristen. Alle strandverkopers kunnen je exact het aantal toeristen per dag vertellen. Overdag zijn er wat meer mensen, die van Lombok of de andere eilanden komen om te snorkelen. Het was ‘s avonds dan ook wat moeilijk om een restaurantje te vinden dat een maaltijd kon serveren. De meeste keukens waren gewoon gesloten.

vrije dag in Padangbai vrije dag in Gili Meno

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
  Lombok
Gili Meno
Senaru
Sengiggi
Tetebatu
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV