Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Kleine Sunda-eilanden

Vrije dag in Padangbai

Jo en Rita de Wilt, 11-11-2005

Vandaag begint ons door Travelmarker Reizen voorbereide deel van onze reis. Na onze aankomst in Depasar (gisteren) hebben we vandaag een vrije dag in Padangbai aan de oostkust van Bali. Het is een heel klein vissersdorpje met een paar strandjes.

Vanmiddag zijn we op zoek gegaan naar het mooiste strand van Padangbai; het zou op 10 minuten lopen van het hotel liggen. Na ongeveer drie kwartier wandelen door allerlei sterk op- en aflopende steegjes, via de achtertuinen van enkele huizen kwamen we op een heel mooi strand met zwart vulkanisch zand. Het was alsof we over een duin moesten lopen om bij een wilde zee met heel veel stromingen te komen. We waren hier helemaal alleen; dit zou het bedoelde strand waarschijnlijk wel niet zijn.

Na wat in de schaduw gezeten te hebben, sprak een eigenaar(?) van een homestay ons aan. Hij vertelde ons dat het andere strandje een eind terug lag. Hij zou ons wel begeleiden; onderweg hebben we een geanimeerd gesprek met hem. Hij vertelde dat zijn zus op het witte strand een warung (een klein straat-restaurantje) had en massage kon geven.

Via bergweggetjes en enkele steile afdalingen kwamen we op een werkelijk schitterend strand, gelegen in een hele kleine vulkanische baai, met enkele warungs tegen de helling van de berg aangebouwd. De zee was wild, maar bracht wel veel verkoeling.

Rond 16.30 uur zijn we teruggegaan naar Padangbai om de internetbrief af te maken. Daarna hebben we heel relax gezwommen in het zwembad voor onze deur. Vervolgens zijn we teruggelopen naar de bergtempel, sarong aan! Er waren heel veel plechtigheden en gamelanmuziek. Vooraan in de uit drie lagen bestaande tempel staan grote lege, gebeeldhouwde stoelen voor de goden en voorouders. Door het gebed en de offergaven komen de goden daar zitten. Er is ook plaats voor de geesten van de voorouders. De mensen, oud en jong, zijn heel eerbiedig en betrokken. Daarna hebben genoten we van een Balinees avondbuffet.

aankomst op Bali van Padangbai naar Gili Meno op Lombok

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV