Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Kleine Sunda-eilanden

Wandeling naar het apenbos bij Tetebatu

Jo en Rita de Wilt, 15-11-2005

Om 8.30 uur vertrekken voor een wandeling van 5 uur naar een van de vele watervallen bij de vulkaanberg Rinjani. Onze gids zet er meteen flink de pas in. Over smalle rijstvelden-dijkjes wandelen we van het ene rijstveld naar het andere. Het landschap is onovertroffen. Hier dragen de mensen zorg voor een belangrijk deel van de voedselvoorraad van Lombok (naast witte rijst is er ook rode en zwarte). Na de oogst van de rijst, komt er meestal tabak te staan; dat groeit ook heel snel. De tabaksbladeren worden geplukt en met de hand versneden tot heel fijne sigarettentabak. Deze virginia-tabak drogen ze in de zon op grote rotanplaten. Na een of twee dagen is de tabak kurkdroog en wordt deze verkocht. De gids vertelde, dat, als de regering de accijns op sigaretten zou verhogen ( nu 80 cent voor een pakje Malboro), dit geen enkel probleem is; ze maken dan gewoon hun eigen sigaretten; er is tabak genoeg.

Rond 12.00 uur zijn we bij de waterval; het water is lekker koud en als je je hoofd drie keer in smeert met dit water, gaan je haren groeien. Dus……….

Toen we rond 14.00 uur weer terug waren in het hotel, hebben we het verder heel rustig gehouden, want morgen volgt er weer een lange reisdag.

Van Gili Meno, naar Tetebatu Excursie naar dorpjes rond Tetebatu

Travelmarker Reizen

 
IndonesiŽ

  Sumatra
  Java
  Bali
  Lombok
Gili Meno
Senaru
Sengiggi
Tetebatu
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV