Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Bezoek aan de Orang-oetans, rit van Bohorok naar Brastagi

door Ruud en Hilda Groenendijk, 26 augustus 2011

Orangoetan in Bukit Lawang @ Hilda GroenendijkindonesieOm 7uur vertrekken we voor een junglewandeling met Mulyono en een lokale gids om orang-oetans te vinden en na enig speurwerk en lokgeluiden van de gids zien we plotseling iets roods en pluizigs hoog in de bomen: een moeder orang-oetan met jong. Geweldig om te zien en ze komen heel dichtbij om met hun lange harige armen een banaantje te kunnen bemachtigen.

We horen later dat op de voederplaats die dag geen orang-oetans zijn geweest in verband met vuurwerk de avond ervoor vanwege de Ramadan. Dit heeft ze aan het schrikken gemaakt en ze zijn de jungle in gevlucht. Wat een geluk dat wij ze wel gezien hebben!

We zien verder rubberbomen, mangrovetrees, veel kruiden en alles is wel ergens goed voor, een dokter hebben ze hier niet nodig. Na 3 uren door de jungle gaan we met een kano de rivier over en via het dorp terug naar de Lodge.

de rivier oversteken bij Bohorok @ Hilda GroenendijksumatraNa een drankje en een douche vertrekken we het eind van de ochtend naar Brastagi. We dachten een rustige tocht door groene bergen te maken, maar het was weer enorm druk op de weg. Het is hier Ramadan en bijna Suikerfeest, dus de Indonesiërs zijn massaal op weg naar hun geboortedorp, familie of vakantieadresjes. De wagens zijn volgeladen met huisraad, machines en wat je maar kunt bedenken en op de scootertjes zitten soms wel 4 mensen, kleine kinderen zitten er tussen gefrut, ongelooflijk om te zien. Het is ook regenachtig en mistig dus van het mooie landschap zien we helaas niet veel. Langs de kant van de weg staan her en der kraampjes met felrode trossen vruchten, rambutans heten ze en die zijn een feest om te zien en smaken ook heerlijk, net lychees.

Aangekomen in Brastagi bezoeken we de kleurrijke fruit- en groentemarkt. Udin komt terug met twee grote tassen volgeladen met groente en kruiden en we vragen verbaasd wat hij er allemaal mee van plan is. Hij blijkt een restaurantje te hebben op Samosir –eiland waar wij de volgende dag heen gaan en heeft de inkopen gedaan, dat belooft veel goeds.

Citytour Medan, rit van Medan naar Bohorok Rit van Brastagi naar het Tobameer

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
Bohorok/Bukit Lawang
Brastagi
Bukittinggi
Medan
Sipirok
Tobameer
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV