Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Rit van Bukittinggi naar Padang, vlucht naar Jakarta

door Ruud en Hilda Groenendijk, 3 september 2011

met een Sumatraanse familie op de foto @ Hilda GroenendijkindonesieOm 7 uur vertrekken we vanaf ons hotel in Bukittinggi naar de hoofdstad van West-Sumatra, Padang. We rijden door de indrukwekkende Anaikloof in drie uur naar Padang, waar we nog een stadsrondrit doen. We zien hier veel koloniale huizen die helaas door de aardbeving in 2009 verwoest zijn of flink beschadigd. Je ziet overal tsunami waarschuwingen en het geheel komt behoorlijk confronterend over.

We lopen nog wat rond en we moeten weer voor filmster spelen zo als Mulyono het zo mooi kan zeggen, we worden namelijk regelmatig gevraagd of we op de foto willen en voor we er erg in hebben staan we omringd door de hele familie, erg grappig.

Goodbye Sumatra @ Hilda GroenendijkjavaWe vliegen om 13.50 uur in ongeveer 1½ uur naar Jakarta en moeten helaas afscheid nemen van onze gids Mulyono en onze chauffeur Udin die ons bijna 14 dagen hebben vergezeld. Het was heel plezierig met ze en we hebben veel van ze gehoord en geleerd, terima kasih!

We landen in Jakarta op Java, het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. Van Jakarta vliegen we om 17.30 uur in een uurtje door naar Yogyakarta. Iemand van ons hotel zal ons ophalen en we
zijn toch wel een beetje benieuwd of er inderdaad iemand met een bordje staat te zwaaien bij aankomst. Dat is inderdaad het geval en we rijden door een druk Yogya naar ons hotel waar we 4 nachten zullen blijven, Jogja Villlage Inn.

Bij aankomst zijn we een beetje teleurgesteld, want het zou een heel sfeervol kleinschalig hotel zijn, maar als we aankomen, zien we dat er niet zo aan af, een heel gewoon straatje en een niet al te bijzonder gebouw. Zodra we echter binnen stappen worden we aangenaam verrast door wat we te zien krijgen, een doorkijkje naar weelderige tuinen rondom een verlicht zwembad, een open lucht restaurantje in koloniale stijl en heerlijke rustgevende gamelanmuziek, wat een paradijsje! We eten hier heerlijk en genieten van de rust en de sfeer.

Excursie door de Minangkabau hooglanden Yogyakarta, bezoek Borobodur reis

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
Bohorok/Bukit Lawang
Brastagi
Bukittinggi
Medan
Sipirok
Tobameer
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV