Op reis met Travelmarker Reizen

Reis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Wandeling naar Tawangmanggu, rit door de bergen naar Malang

door Ruud en Hilda Groenendijk, 8 september 2011

bus op Centraal-Java @ Hilda GroenendijkindonesieOm 7.30 uur vertrekken we naar de Candi Sukuh, de Sukuh tempel, en na de mooie fairy tails van Hajib over de tempel starten we met onze wandeling die ons door het prachtige landschap en door kleine Midden-Javaanse dorpjes voert.

We worden vrolijk toegezwaaid door jongemannen die hangend uit fel beschilderde busjes naar hun werk gaan. We zien hoe de mensen met hun handen de akkers bewerken, voornamelijk maïs, wortelen en kruidnagelen en zien ze zwaar beladen de producten of gras voor het vee op hun rug vervoeren. Het is een vruchtbare streek, de mensen moeten hard werken, maar hebben een redelijke welvaart. Het is een gebied waar je nauwelijks toeristen tegen komt.

Javaans meisje @ Hilda GroenendijkindonesieNa de wandeling drinken we een lekker bakkie kopi samen met gids Hajib en chauffeur Hari en daarna nemen we afscheid van Hajib die ons veel verteld heeft tijdens de wandelingen en rijden we met Hari van Tawangmanggu via het bergdorp Sarangan naar Malang.

De steile en bochtige weg naar Sarangan loopt over een 1830 meter hoge bergpas die de grens tussen Midden- en Oost-Java vormt. We zien onderweg veel suikerplantages.

Samen met Hari lunchen we bij een typisch Indonesisch eettentje, zittend op de grond. We laten het aan Hari over om wat te bestellen en genieten weer van de heerlijke Indonesische keuken.

Javaanse boer @ Hilda GroenendijkindonesieWe merken op dat er bij de Indonesische mensen nogal wat weerstand bestaat tegen de Chinezen, liever gaan ze niet naar een Chinees restaurant. De Chinezen zijn echte handelsmensen en er zijn talrijke Chinese restaurantjes en winkels en daar de baantjes niet voor het opscheppen liggen gaat dat vaak ten koste van de Indonesiërs.

Het is ook opvallend dat je het zo gek niet kunt bedenken of er wordt wel een baantje van gemaakt: helpen auto’s inparkeren, ongevraagd verkeersregelaar, deuren voor je open houden, collecteren midden op de weg voor een moskee, oppas voor de schoenen bij een moskee enz. enz. Je moet altijd veel kleingeld bij je hebben voor fooien.

In de loop van de middag komen we aan in Malang waar we in hotel Graha Cakra, een sfeervol hotel uit de koloniale periode, lekker kunnen bij komen van onze belevenissen.

Van Yogjakarta naar de Candi Ceto Excursie naar de theeplantage van Wonosari reis

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV