Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Jogjakarta, vrije dag

door Ruud en Hilda Groenendijk, 6 september 2011

Na gisteren bijna de hele dag, avond en nacht geslapen te hebben voel ik mij deze ochtend weer een beetje fitter, maar nog wel heel slapjes. Bij het ontbijt worden we zoals elke ochtend, weer enthousiast welkom geheten door Dhory: Good morning mister Rudy, how are you this morning? Ons ontbijtje op deze locatie in Jogjakarta, tussen de heerlijk geurende bloemen van de hoteltuin is voor ons een echt feestje.

Daarna besluiten we om deze dag zelf fietsen te huren en op ons gemak door Jogja en de kampongs te gaan fietsen. We lopen richting Via Via waar een verhuurbedrijfje van fietsen zit en voor een luttel bedrag hebben we een hele dag een fiets tot onze beschikking. Het links fietsen in de chaos van Jogjakarta met al zijn becaks, riksja’s en scootertjes is een hele onderneming, je wordt aan alle kanten gepasseerd, maar zolang je maar met de stroom mee gaat is er niets aan de hand.

We fietsen kriskras door de stad, wandelen over de Malioboro, de hoofdstraat van Jogjakarta waar overal kraampjes staan waar druk gehandeld wordt in kleding, houtsnijwerk, leren tassen, goedkope batikstoffen en allerlei toeristische prullaria. De kapper staat gewoon op straat te knippen, spiegel provisorisch aan hek opgehangen, grappig om te zien.

Jogja is het batikcentrum van Midden-Java en het maken van de beste batiks is handwerk wat veel tijd en vakmanschap vereist, deze zijn dan ook zeer prijzig. We willen nog het kraton, het sultanspaleis bezoeken, maar deze is deze middag gesloten helaas en via de kampongs gaan we rond 15 uur terug naar ons hotel. Lekker afkoelen met een frisse duik en luieren bij het zwembad is ook niet verkeerd.

Het hotel heeft ons nog vouchers gegeven voor een High Tea, dus we gaan maar eens uitproberen wat een Indonesische High Tea inhoudt. Natuurlijk een kopje thee en verder krijgen we kleine loempiaatjes en gebakken banaan met kaas er op, heerlijk! ’s Avonds onverwacht bezoek van Ans en Ragne die ook in Jogja zijn en voor het laatst gezellig samen een biertje gedronken bij ons hotel. Hierna vertrekken zij naar Bali en zullen we ze niet meer zien.

Fietstocht over het platteland rond Yogya Van Yogjakarta naar de Candi Ceto reis

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV