Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Van de plantage van Kalibaru naar Pemuteran op Bali

door Ruud en Hilda Groenendijk, 7 september 2011

Javaanse @ Hilda GroenendijkindonesieVandaag vertrekken we met de veerboot van de haven Ketapang naar Gilimanuk op Noord-Bali en nemen we afscheid van Java en van Hari, die ons prima en plezierig door de verkeershectiek van Java geloodst heeft.

Wij hebben Sumatra indrukwekkend gevonden door zijn ongerepte natuur en authenticiteit, Java was in cultureel opzicht bijzonder en de vulkanen waren spectaculair. De mensen zijn open en vriendelijk en vinden het leuk om contact te maken.

Zowel op Sumatra als op Java waren de wandelingen die wij gemaakt hebben met de gidsen van Travelmarker Reizen van heel veel meerwaarde en daar hebben wij werkelijk super van genoten omdat je de natuur op zijn mooist ziet en op pekken en door dorpjes komt waar je geen toerist tegen komt. Je ziet hoe de mensen echt leven en werken, dat hadden we absoluut niet willen missen.

We gaan nu van een overwegend moslimcultuur naar het hindoeïsme van Bali, we zijn benieuwd wat we hier weer allemaal gaan zien en beleven. Binnenkort volgt ons reisverslag over Bali.

Van de Bromovulkaan naar Kalibaru  

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
Bohorok/Bukit Lawang
Brastagi
Bukittinggi
Medan
Sipirok
Tobameer
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV