Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Citytour Medan, rit van Medan naar Bohorok

door Ruud en Hilda Groenendijk, 25 augustus 2011

Om 7. 30 u ontbijt op de veranda met prachtig uitzicht over de tropische tuinen, we willen nog wel uren blijven zitten, maar we gaan een citytour door Medan maken met bezoek aan een Chinese tempel, Maimoon paleis van de sultan en de Grote Moskee.

Hierna vertrekken we naar Bukit Lawang in Bohorok. Wat een onderneming, de wegen zijn echt een gekkenwerk, het blijft heel lang heel druk, brommertjes, becaks, scootertjes het krioelt door elkaar en het zijn er heel veel. Ze rijden links maar gebruiken de hele weg, wegen vaak ook heel slecht met gaten en zand, stoffig of modderig. En wat kunnen ze een rotzooi maken. Het straatbeeld en de huizen maken een armoedige indruk.

Na 2 uur rijden en een lekkere lunch in een rustige binnentuin wordt de omgeving groener en stoppen we onderweg bij rubber- en oliepalmplantages, de rubber lekt van de stam van de boom in bakjes en de vruchten van de oliepalm zijn enorm en worden met lange stokken van de palm gehaald.

Later op de middag komen we aan in de jungle en wanen we ons in het paradijs, prachtige natuur en mooie Eco Lodge aan de rivier. Opgefrist onder een koude douche die half open is, met grote varens er in willen we ons daarna op de veranda van onze cottage installeren, maar een jongen staat ons buiten op te wachten met de vraag of we met hem de omgeving gaan verkennen en dat lijkt ons wel een goed idee. Hij vertelt van alles over de planten en bomen, apen springen van boom naar boom en we lopen naar een kindertehuis. Hier worden de kinderen opgevangen van wie de ouders bij de grote overstroming in 2003 zijn omgekomen. Een mooi initiatief waar ze de kinderen een toekomst willen geven door middel van educatie en projecten. Na lekker eten, een Bintang biertje en de geluiden van de jungle bewoners op de achtergrond gaan we op tijd naar bed.

Aankomst in Medan Bezoek aan de Orang-oetans, van Bohorok naar Brastagi

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
Bohorok/Bukit Lawang
Brastagi
Bukittinggi
Medan
Sipirok
Tobameer
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV