Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Excursie door de Minangkabau hooglanden

door Ruud en Hilda Groenendijk, 2 september 2011

Excursie door de hooglanden van de Minangkabau @ Hilda GroenendijkindonesieOm 8 uur ontbijten we, elke morgen toast, ei, gekookt, gebakken of roerei, vers fruit of je hebt de keus Indonesisch te eten zoals de Indonesische families doen die in groten getale in het hotel zijn.

We rijden een uurtje buiten Bukittinggi en komen bij het dorpje Harau waar Ikbal, onze lokale gids, ons opwacht om met hem naar de Haraukloof te gaan.

We lopen weer door mooie sawa’s met buffels, landbouwgronden, komen door kleine dorpjes waar kleine, tengere vrouwen bezig zijn met het stampen van de rijst en wij natuurlijk ook even moeten voelen hoe zwaar werk dit is. De mensen zijn heel erg vriendelijk en vrolijk.

Minangkabau @ Hilda GroenendijksumatraOp een gegeven moment zien we een oud mannetje dat staat te douchen onder een bamboestam. Het water komt via de berg naar beneden en loopt via de bamboestam in een riviertje en dient zo als douche, praktisch en lekker als we zo zijn gezicht bekijken. Het valt ons op hoe de mensen hier de producten uit hun leefomgeving optimaal benutten en er heel creatief mee omgaan, daar kunnen wij nog iets van leren.

Ikbal heeft drie huisjes gebouwd (Abdi Homestay) die hij verhuurd, er is geen elektriciteit, inrichting heel sober, maar op een werkelijk fantastische plek met lotusvijvers er voor en een uitzicht over de sawa’s en de omringende Haraukloof.

Op de veranda houden we even pauze en krijgen lekkere sapjes en zo waar is er een zelfgebakken tulband bestrooid met hagelslag, en met zo’n uitzicht is dit genieten in optima forma!       

We vervolgen onze wandeltocht en klauteren langzaam omhoog, onderweg maakt Ikbal van varens  mooie zonnehoeden voor ons en uiteindelijk dalen we af naar de rivier. Onze wandelschoenen worden verwisseld voor waterschoenen en zo lopen we door de rivier en dicht struikgewas naar de voet van de waterval. Even spetteren en een verse ananas eten en dan weer terug.

Haraukloof @ Hilda GroenendijkindonesieVia een recreatiegebied waar de Indonesiërs zelf picknicken en zwemmen, lopen we terug naar Harau en nodigt Ikbal ons uit om bij hem thuis te komen lunchen. Daar maken we graag gebruik van en samen met Mulyono en Udin eten we weer in kruiszit op de grond een Padang maaltijd, dit keer staan er wel ingewanden op tafel en ook de stinkboontjes.

Ondertussen is het gaan regenen en komt het met bakken naar beneden, we horen dat het regenseizoen een maand eerder is begonnen dan normaal, want eigenlijk is het nog de droge tijd, maar ook hier is het weer van slag.

Rond 15.00 uur zijn we terug in ons hotel en tegen de avond lopen we naar het centrum van Bukittinggi waar het een gezellige drukte is met veel eettentjes vanwege het Suikerfeest en vuurwerk. Bij Café Bedudel lekker gegeten en met een paard en wagen weer naar het hotel.

We hebben weer een fantastische dag achter de rug en morgen wordt onze laatste dag Sumatra helaas.

 

Bukittinggi, wandeling door het Karbouwengat Rit naar Padang, vlucht naar Jakarta

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
Bohorok/Bukit Lawang
Brastagi
Bukittinggi
Medan
Sipirok
Tobameer
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV