Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Wandeling over Samosireiland & bezoek aan Prapat

door Ruud en Hilda Groenendijk, 29 augustus 2011

Wandeling bij het Tobameer @ Hilda GroenendijksumatraVandaag staat er een wandeling met Mulyono op het programma. Udin brengt ons via Tomok in ca. 1 uur de bergen in, hier begint de wandeling. Mulyono moet even zoeken voordat hij het pad kan vinden, het is helemaal overwoekerd en gaat vrij steil naar beneden. Gelukkig hebben we lange broeken aan en banen we ons een weg door hoog en dicht begroeid struikgewas.

Na verloop van tijd wordt het pad minder steil en meer open en kijken we uit over de prachtig groene sawa’s. We lopen dwars door de rijstvelden en over landbouwgronden waar de mensen aan het werk zijn en komen door typische Batak dorpjes.

Toba-Batakmeisje @ Hilda GroenendijkindonesieWe genieten van de mooie natuur en de vriendelijke mensen en zwaaiende kindjes, we groeten iedereen met het hier gebruikelijke ‘horas’! Op een gegeven moment komen we bij een bos waar een klein hutje staat en een mevrouw aan het koken is. De keuken is buiten en is nogal een rommeltje voor westerse doen, we maken een praatje met de paar Indonesische woorden die we kennen en worden getrakteerd op bananen die dochter Jessica ons aanbiedt. Na de belofte foto’s op te sturen vervolgen we onze wandeling.

Eind van de ochtend komen we in Tomok aan en nemen de pont naar Prapat. Het is een gezellige boel, jongeren genieten van hun vrije dag en maken uitgebreid foto’s van elkaar met hun mobieltjes. In Prapat lunchen we bij een Padang restaurantje, in een vitrine staan allemaal kleine schaaltjes met gerechten, die worden allemaal op tafel gezet en je betaalt alleen voor de schaaltjes waar je van eet. De rest gaat de vitrine weer in met een gordijntje er voor. Na over de markt en langs de haven te zijn gelopen waar de visfuiken in het water liggen, varen we terug naar ons hotel.

Met onze activiteiten is het afgelopen twee dagen prima weer, maar in de loop van de middag gaat het steeds hard waaien, wordt het zwaar bewolkt en regenachtig, dus van relaxen aan het meer of zwemmen komt helaas niet veel.

We lezen een boekje op bed en gaan nog een keer eten bij Udin; het is er druk en gezellig. Iedereen is vol verwachting de tv aan het volgen waarop officieel het einde van de Ramadan zal worden aangekondigd en wat blijkbaar met de stand van de maan te maken heeft. In de loop van de avond is het zover en kunnen we ze geluk wensen met het begin van het Suikerfeest.

Excursie over Samosireiland Rit van het Tobameer naar Sipirok

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
Bohorok/Bukit Lawang
Brastagi
Bukittinggi
Medan
Sipirok
Tobameer
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV