Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Excursie over Samosireiland

door Ruud en Hilda Groenendijk, 28 augustus 2011

Sumatraanse makaak @ Hilda GroenendijkindonesieVandaag kunnen we een beetje uitslapen, we vertrekken pas om 9 u. en kunnen nu lekker op ons gemak ontbijten en daarbij genieten van het uitzicht over het Tobameer.

Deze dag maken we een rit over het eiland, we rijden over kleine landelijke weggetjes, heerlijk rustig en met mooie vergezichten over het meer. Als eerste bezoeken we Tomok en 300 jaar oude graftombes van een Koninklijke familie. In Tomok staan ook de typisch Tobabatak huizen met het traditionele dak in zadelvorm en met mooie schilderingen en houtsnijwerk in de kleuren zwart, rood en wit. Deze kleuren hebben een symbolische betekenis. De Batakkers hebben trouwens heel veel symbolen en tradities en Mulyono vertelt hele verhalen over de betekenis van alles wat we zien en de legendes er om heen. Hierna gaan we naar Ambarita waar stenen tafels en stoelen van 300 jaar geleden staan en waar recht werd gesproken en executies plaats vonden.

rijstbouw aan het Tobameer @ Hilda GroenendijksumatraDe Batakkers staan er om bekend dat het vroeger kannibalen waren en hier zie je een sculptuur dat de kannibalistische ontbijttafel wordt genoemd. Nu eten de meeste Batak ook nog honden - en varkensvlees, in de ogen van islamieten onreine dieren, vandaar dat je bij restaurantjes die het verkopen alleen B1(hond) en B2 (varken) ziet staan om het een beetje te vermommen. Wij houden het maar even bij kip, die scharrelen hier overal rond hoewel het wel magere scharminkeltjes zijn.

Ten slotte bezoeken we nog Simanindo, een traditioneel Batak Toba dorpje waar we naar een dansvoorstelling gaan, toeristisch maar toch leuk en we worden uitgenodigd mee te dansen en we proberen ons beste beentje voor te zetten.

Als we terug zijn bij ons hotel verkennen we Tuktuk, een leuk klein dorpje, eigenlijk alleen een lange straat met winkeltjes en kleine restaurantjes. Tuktuk stroomt nu vol met Indonesische families die hier het Suikerfeest komen vieren en een week vakantie hebben.

Rit van Brastagi naar het Tobameer Wandeling over Samosireiland

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
Bohorok/Bukit Lawang
Brastagi
Bukittinggi
Medan
Sipirok
Tobameer
  Java
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV