Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis over Sumatra, Java en Bali - Indonesië

Van Yogjakarta via de Prambanan en Solo naar de Candi Sukuh

door Ruud en Hilda Groenendijk, 7 september 2011

Wandeling op Midden-Java @ Hilda GroenendijkindonesieOm 7 uur worden we bij ons hotel in Yogjakarta opgehaald door onze nieuwe chauffeur, Hari, hij blijft bij ons tot Pemutaran, onze eerste overnachtingsplek op Bali.

We rijden in drie kwartier van Yogjakarta naar het Prambanan tempelcomplex, gebouwd tussen de 8e en 10e eeuw en gewijd aan de drie belangrijkste Hindoegoden: Shiva, Vishnu en Brahma. Na deze indrukwekkende tempels met een lokale gids bezichtigd te hebben rijden we door naar de oude sultansstad Solo.

In Solo bezoeken we het Paleis Mangkunegara, de unieke residentie van een familied van de sultan van Solo. Als we na de bezichtiging terug komen bij de auto is ondertussen onze gids Hajib gearriveerd. Hij zal ons twee dagen gidsen bij de wandelingen die op het programma staan.

Hajib woont in Solo en Hari in Malang en met deze ritjes kunnen ze weer lekker bijbuurten, als vrienden onder elkaar praten en lachen ze wat af.

Hajib wil alleen in Solo dood gaan vertelt hij en ik vraag hem vriendelijk daar even mee te wachten tot we de wandelingen gemaakt hebben, Hari ligt dubbel over het stuur van het lachen.

 

wandeling vanaf de Candi Ceto @ Hilda GroenendijkindonesieWe lunchen onderweg op een prachtig plekje in de open lucht, bestellen weer veel te veel, want wat in Nederland bijgerechtjes zijn, zijn hier in Indonesië complete maaltijden. We laten ons elke keer weer verleiden.

Hierna volgt een prachtige rit van ruim anderhalf uur door de bergen richting het plaatsje Tawangmanggu. De bochtige weg wordt steeds steiler en smaller en de uitzichten zijn overweldigend.

We bereiken de mysterieuze Candi Ceto, een van de erotische tempels van Midden-Java, die op een hoogte van 1470 meter ligt en is omringd met theeplantages.

 

Zonsondergang over Midden-Java vanaf Sukuh Cottages @ Hilda GroenendijkindonesieWe zien geen plukkers want er wordt alleen tot in de voormiddag geplukt. De dorpsbewoners zijn nog voor het grootste deel Hindoeïstisch en de Candi Ceto met zijn vele vruchtbaarheidssymbolen, wordt gebruikt om offers te brengen aan de goden. Hajib vertelt ons uitgebreid over alles wat er te zien valt bij de tempel.

Vanaf de Candi Ceto starten we onze wandeling met geweldige uitzichten en alle vlaktes tussen de bergen worden gebruikt voor het verbouwen van heel veel producten: wortelen, kool, bonen, pepers, paksoi, bananen, tabak, kruiden enz.enz. Wij zijn net voor zonsondergang bij Sukuh Cottages waar we vanuit onze kamer een prachtige zonsondergang kunnen bekijken.

Jogjakarta, vrije dag Wandeling en rit door de bergen naar Malang reis

Travelmarker Reizen

 
Indonesië

  Sumatra
  Java
Bandung
Bogor
Bromo vulkaan
Jakarta
Kalibaru
Malang
Sukuh tempel
Yogyakarta
  Bali
  Lombok
  Flores
  Sulawesi
  Kalimantan

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV