Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Laos

Wandeling over het Boloven Plateau

Houkje van Randen en Henk Meesters, 26-07-2007

Boloven Plateau -Moeder en Kind @  Houkje van Randen & Henk Meesters Sabaai-dii!
Dat woord horen we ook vandaag vele malen.
De groet in het Laotiaans.
Kinderen vooral, maar ook moeders die hun kleine kinderen naar ons laten zwaaien. En dat beeld van die moeder met dat lachende, wuivende kind, dat is Laos voor mij op dit moment!
Sabaai-dii!

De geplande tocht met gids gaat vanwege ziekte van die ene gids niet door en zo lopen we om half negen met ons tweetjes rustig weer over de dirtroad richting asfaltweg.
“Sabaai-dii!”roept een jochie, die …. graag een pen wil. Als wij een foto hebben gemaakt en hij een pen heeft gekregen, komen zijn broertjes ook. Helaas, meer pennen hebben we niet!
We steken de weg over en lopen verder over het brede, modderige zandpad, dat eerst langs wat houten huizen (met o.a. mooie trompetbloemen) en dan langs o.a. koffieplantages leidt, waar enkele vrouwen aan het onkruid verwijderen zijn: de transistorradio erbij aan.
Dan slaan we linksaf, bordjes geven de richting aan, we passeren wat koeien die langs de weg en in het bos lopen te grazen en na verloop van tijd komen we bij een hokje, waar de jonge beambte nu toch 2 kaartjes kan verkopen.

We zijn nu bij de Thamcham Pee watervallen en via een goede maar steile ladder komen we beneden bij de rivier en kunnen we de mooie watervallen van dichtbij bewonderen.
Via het “easy path” komen we weer boven en op de terugweg zien we vrouwen met grote gele zakken op de rug: ze plukken mos van de boomstammen. Waar het voor gebruikt wordt, begrijpen we niet. Niet om te eten, aldus een vrouw met betelnoten in haar rode mond.
Na een foto van een pick-up met opeengepakte knorrende varkens lopen we weer over de dirt-road richting Tad Fane resort. En hier komen we ook die vriendelijke vrouw met dat kleine lachende wuivende kind tegen. Sabaai-dii!

Tad Yuang Watervallen - Boloven Plateau @  Houkje van Randen & Henk Meesters Na een kopje koffie op onze veranda (leve de dompelaar) en een lunch in het restaurant gaan we om half drie weer op pad. Het pad naar de hoge watervallen is te glibberig en te steil, maar een tijdlang volgen we een ander, smal en leuk paadje door het fascinerende regenwoud. Maar na een paar glibberige heuveltjes besluiten we bij een riviertje toch maar terug te gaan.
Dankzij een tip van de receptionist lopen we even later weer naar de asfaltweg. Nu gaan we rechtsaf en na 2 km. over de asfaltweg gaan we een ander breed zandpad in, dat uiteindelijk langs huisjes, vrouwtjes (eentje met een zelfgedraaide sigaret) en o.a. koffieplantages naar de Tad Yuang watervallen leidt.
Ook hier stille kraampjes met orchideeën, wat restaurantjes en ook enkele toeristen. We dalen af over een stenen trap langs rotsen en zo hebben we een goed uitzicht op deze grote, diepe dubbele waterval (die mij ook nog even nat spettert).
Even een colaatje, kijken naar kinderen, die met oude sloffen en elastiekjes aan het “knikkeren” zijn en dan lopen we in en uurtje terug naar ons paradijsje. Tijd voor een pilsje!

Na een (helaas koude) douche eten we (met fleecejack aan) weer in het open restaurant en het eten (o.a. curry) smaakt prima. Voor de koffie gaan we echter terug naar onze ruime kamer, die enigszins bedompt is, maar opvallend genoeg helemaal insectenvrij!

Van Khong Island naar het Boloven Plateau Naar Pakse, vlucht naar Vientiane

Travelmarker Reizen

 
Laos

  Boloven Plateau
  Luang Namtha
  Luang Prabang
  Si Pan Don
  Vieng Phoukha
  Vientiane

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV