Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Laos

Van Luang Prabang naar Oudomxai

Houkje van Randen en Henk Meesters, 1-8-2007

Om half 6 kijken we vanaf de veranda weer naar de monniken, die hun ronde doen en naar de vrouwentjes, die iedere monnik weer wat rijst geven. Een specifiek ochtendritueel hier!

Busstation van Luang Prabang @  Houkje van Randen & Henk Meesters Om half negen haalt de plaatselijke contactpersoon van Travelmarker Reizen ons op en met nog een ander Nederlands stel, Jeroen en Esther, rijden we naar het busstation. Hier stelt het vrouwtje van de agent van Travelmarker Reizen ons de vraag of we de komende dagen ook activiteiten gezamenlijk willen doen. We besluiten de trekking apart te doen en wel samen met een truck van Luang Nam Tha naar Vieng Phouka te reizen. Dat is prima. En dan krijgen we $50,- per stel terug, heel netjes geregeld!

We hebben al kaartjes voor de bus, met vaste zitplaatsen en kijken daarom nog even bij de stalletjes hier. Dan lopen we om vijf voor negen naar de bus. Helaas, er zitten al anderen op onze plaatsen en er zijn vier stoelen bezet met zakken vol bagage. Daarom klauteren we maar, over de grote zakken bagage in het gangpad, naar de vrije plaatsen helemaal achterin.
Gelukkig, de weg is goed en de chauffeur rijdt rustig. Hij toetert zo nu en dan en geeft de koeien, kippen, honden en waterbuffels tijd om aan de kant te gaan. We passeren wat huisjes en vooral ook rijstvelden, mooi gelegen tegen de bergachtige groene achtergrond.

Als het begint te regenen, klimmen twee hulpen via de raampjes het dak (met onze bagage en o.a. drie brommers) op. Waarschijnlijk om het dek wat beter aan te spannen. Dan gaan de hulpjes weer verder slapen op de bagagezakken in de bus!

Bus van Luang Prabang naar Oudomxai @  Houkje van Randen & Henk Meesters Na een korte stop in Pak Beng(?) verlaten we de rivier en gaan we de bergen in. Een kronkelige weg, nu soms met kuilen, langs mooie groene hellingen en huisjes met rieten dak.
Om half 2 komen we in een breder, groen dal met ook weer grote stenen huizen: Oudomxai. En na een sprintje door de regen krijgen we een kamer in het nieuwe Surinphone hotel.

Tijd voor een lunch in een eenvoudig restaurantje op een hoek: lekkere noodles soup met een schaal groente/kruiden erbij en dat (incl. drinken) voor slechts 12.000 Kip ($1,30) pp!
Dan lopen we even door het rommelige centrum van Oudomxai, langs de markt en de buitenwijken, waar opvallend genoeg ook enkele mooie nieuwe stenen huizen staan.

Ontmoeting met een monnik in Oudomxai @  Houkje van Randen & Henk Meesters Via een brug en een landelijk weggetje komen we bij een tempel, waar we schuilen voor de plensbui.
Al gauw praten we er met twee jonge novices in geel/oranje, die graag hun Engels willen oefenen. Als we, na een foto van “the tree of live”, verder zullen gaan, worden we uitgenodigd door een andere monnik en zo zitten we ook een tijdje in zijn kleine kamertje te praten!

Terug in het centrum duiken we een restaurantje in voor een biertje en daarna ook een goede maaltijd: gebakken groente en kip met mushrooms, sticky rice erbij.
Tegelijk hebben we zo mooi zicht op het drukke verkeer: veel brommertjes en landcruisers! Er komen (en wonen) hier nl. ook veel Chinezen sinds er een asfaltweg is vanuit Kunming.

In het donker lopen we, de plassen ontwijkend, terug naar onze hotelkamer, waar we nog een tijdje naar de t.v. kijken: hier geen CNN, wel “animal planet” en …..veel Chinese zenders!


Bezoek aan de Pak Ou grotten Van Oudomxai naar Luang Namtha

Travelmarker Reizen

 
Laos

  Boloven Plateau
  Luang Namtha
  Luang Prabang
  Si Pan Don
  Vieng Phoukha
  Vientiane

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV