Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Laos

Aankomst te Bangkok

Houkje van Randen en Henk Meesters, 15-7-2007

Sierd zwaaide ons gisteren uit (was nu eens eerder thuis), Pieter bracht ons naar Heerenveen en met de trein reisden we naar Amsterdam, waar we om 3 uur de lucht in gingen met de Taiwanese China Airlines. Na een goede reis van 10 uur en 20 minuten (en weinig slaap) landen we om 06.25 u. ( 01.25 u. Ned. tijd) heel rustig op het nieuwe vliegveld van Bangkok.
Veel metaal, veel glas, veel wachtende mannetjes in de aankomsthal, maar onze namen staan niet op de bordjes! Bij het info-centrum verwijst men ons naar een mannetje dat een bord omhoog houdt: hij werkt voor het Thaise reisbureau, dat onze individuele rondreis voor Travelmarker reizen verzorgt). Het mannetje belt en redelijk vlot is er toch een taxi voor ons.
En dan rijden we toch, iets verlaat door “the rain”(?), over de mooie nieuwe wegen, waar duidelijk nog aan gewerkt wordt. We zien wolkenkrabbers (Bangkok is echt een wereldstad), maar ook kleine hutjes langs de rivier, grijze woonblokken en “rommelige” straatjes.

Winkelen in Bangkok@  Houkje van Randen & Henk Meesters En zo is ook de omgeving van ons “New World Lodge Hotel” in het oude centrum: we hebben uitzicht op allemaal kleine zaakjes, maar vlak naast het hotel ligt een terrein braak: de huizen/winkeltjes hier zijn waarschijnlijk gesloopt…..! Lang kijken we er echter niet na, want we gaan (als we er half tien eindelijk zijn), eerst even een paar uurtjes plat!

Om half 12 gaan we op stap, het warme en benauwde Bangkok in.
Volop verkeer (maar niet chaotisch) en volop gezellige drukte op de stoep met verkoop van kleding, eten enz. Gezellig is ook een marktstraatje, waar we een eettentje vinden.

Bangkok @  Houkje van Randen & Henk Meesters Dan lopen we “buiten om” door rustige straatjes en dit is echt genieten, weg van de hoofdstraat, weg van het toeristische, leuk!

We komen uit aan de achterzijde van het koninklijk paleis (Grand Palace) en Wat Phra Kaeo en dan praten we even met een student die ons enkele andere “highlights” aanbeveelt. Heel aardig, hij regelt direct ook een tuk-tuk voor ons en zo tuffen we dan rond!

De tuk-tuk-driver brengt ons eerst naar een leuke, rustige Wat (tempel) met veel boeddhabeelden, zwarte ijzeren bewerkingen en een trap naar boven, zodat we een mooi uitzicht hebben over het centrum Bangkok. Naast deze Wat Ratchanalda (en ook vlak bij de “Golden Mount”) ligt Wat Thepthidaram, waar Henk met een Maleisische student praat en waar een klein boeddhabeeldje (lijkt op de smaragden Boeddha) heel hoog tussen allemaal altaartjes staat.

Dan gaan we via kleine straatjes en langs groente- en fruitstalletjes naar een Thais Exportcentrum, waar we als toerist toevallig(?) vandaag ringen-juwelen-sieraden voor inkoopprijs kunnen kopen. Dit hebben we vlot gezien en daarom brengt onze driver ons naar een andere, grotere winkel, waar we zien hoe mannen edelstenen (smaragd/saffier) bewerken en waar we allerlei sieraden en souvenirs kunnen kopen, maar ook hier vangt de verkoper bot bij ons.

Boeddhabeeld in Bangkok @  Houkje van Randen & Henk Meesters Nu brengt onze tuk-tuk ons (ongevraagd) naar een kledingzaak/naaiatelier en hier gaan we voor de bijl: Henk laat drie overhemden maken en ik eentje(een bloes): vanavond is het spul klaar (en dat klopt!).

Zo, de provisie (en de gratis dieselolie?) is binnen en nu brengt de tuk-tuk-chauffeur ons naar Wat Indraviharn, waar een nieuw, gouden boeddhabeeld van 33 m. te bewonderen is. Het is er erg druk, er staat eten uitgestald en het lijkt iets ceremonieels. Hele groepen mensen worden door een monnik gewijd en ook wij krijgen enkele druppels over ons heen. Ook krijg ik een munt van dit speciale boeddhabeeld (de “happy Buddha”?).

Dan brengt Someshy (de driver) ons naar Wat Pho, de liggende Boeddha. Twintig jaar geleden waren we hier ook, toen viel dit mij tegen, maar nu vind ik het prachtig complex!

Veel stoepa's met porselein of bladgoud bewerkt, veel gebouwtjes, beeldjes, wachters enz. Ook de liggende Boeddha (van bladgoud en 46 m. lang) is imposant met al die figuurtjes van paarlemoer aan de onderkant van zijn voet en dat machtige, met kleine boeddhabeelden bewerkte, hoofd. Schitterend, genieten!

Bangkok - Wat Pho @  Houkje van Randen & Henk MeestersZo is het al half zes als we weer terug gaan.
We lopen langs een groot open terrein met muziek/tentjes, langs winkelstraatjes en dan blijken we iets afgedwaald te zijn. Via via komen we toch weer bij de khlong(rivier), waaraan ons hotel ligt. Dan volgen we het smalle weggetje langs deze rivier en zo lopen we verder langs huisjes/zaakjes en vriendelijke mensen. Soms is er een stukje overdekt en donker, soms lopen we over planken, maar zonder problemen komen we uit bij ons hotel. Tijd voor ons (zoute) welkomstdrankje en een portie loempia’s.
Aan de kruk van onze kamer hangt dan al een pakket met de vouchers van de Thaise agent van Travelmarker Reizen: prima geregeld. Ondertussen barst de dreigende bui los en daarom eten we ook in het koude, Islamitische restaurant beneden (dus geen biertje).

We zijn nog maar net weer boven of de telefoon gaat: er staat een mannetje met onze overhemden beneden! In 5 uur tijd hebben de mensen van het naaiatelier 4 overhemden keurig op maat gemaakt: ze passen perfect!

terug Vrij verblijf Bangkok, nachttrein naar Surin

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV