Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Bangkok, bezoek aan Chinatown

Frans en Helma Horjus, 17-11-2006

Ik heb een flinke ruk gemaakt in tegenstelling tot Helma, die nog een tijd wakker heeft gelegen. Gelukkig heeft ze wel voldoende uren slaap gehad. Om negen uur zijn we naar beneden gegaan om deel te nemen aan het ontbijtbuffet. Daarna zijn we langs de Thanon Rambuttri gekuierd. Evenwijdig aan deze straat ligt een smalle Soi waaraan onder andere Wat Chai Chanasongkhram ligt. Aan het begin van deze steeg ligt geheel aan het oog onttrokken, een leuk klein marktje met aan het begin daarvan een van de twee woest-oude Buddhabomen. (De ander ligt op de hoek van Soi Rambuttri). Na de markt bekeken te hebben en enkele foto’s geschoten te hebben, zijn we naar de Thanon Arhit gewandeld. Daarachter ligt de Banglamphoo Ferry Pier. Daar zijn we op de expressboot naar Chinatown gestapt. Helaas werd Helma niet lekker en viel flauw. Dat werd niet beter en het gaf nog een heleboel gelazer, om haar bij de Ratchawongse Ferry Pier van de boot af te krijgen. Gelukkig waren er veel helpende handen en chinese bezorgdheid! In de overdekte wachtruimte is ze op een stenen bank gaan liggen en hebben we afgewacht tot het allemaal over was. Al met al duurde het een klein uur, maar toen was ze er weer helemaal.
We zijn de Thanon Ratchawon ingelopen. Druk, je wilt het niet geloven. Allemaal kleine nering op straat en de trottoirs. Achter in een steegje dat op de Thanon Ratchawon uitkomt, vonden we een chinese tempel bekeken. Helma heeft even naast een vrouw, die voor haar een stoel organiseerde, gezeten, terwijl ik om de pagode heen drentelde.
Toen weer de drukte in. We zijn tot aan de Thanon Charoen Krung gegaan. Wandelend door een bedrijvige gribus, kwamen we uit bij Wat Chakrawat waar ook de campus van een technologisch instituut ligt.
Op de markt daar, die de Woeng Nakhong Kasem oftewel de Thief Market genoemd wordt, werd van alles verkocht, wat eigenlijk niet toegestaan is. Revolvers, geweren, machinepistolen, vlijmscherpe zwaarden, ninja-werp- messen en noem maar op! Eigenlijk loop je als toerist hartstikke in de weg. Er moet daar worden gekocht en gehandeld. Overigens word je er niet lastig gevallen door opdringerige handelaren.

Via allerlei steegjes zijn we naar de rivier gegaan en hebben de boot terug naar Banglamphoo genomen. Bij ‘Sawasdee House’ hebben we een soepje genomen en zijn daarna naar het hotel teruggegaan, waar we hebben gerust tot half zes. Een uur later zijn we de buurt weer ingegaan met als doel Thanon Khao San. De levendigheid op straat en trottoirs is fantastisch leuk. In Sun Set Straat hebben we ons avondeten besteld en daar, hoe bestaat het, werd Helma door een dienstertje herkend. Die was vorig jaar in Tup Tim werkzaam. (ze lachte steeds naar Helma als ze voorbijkwam en toen deze haar vroeg of ze haar kende, bleek dat zo te zijn).
Om half negen waren we in het hotel terug.

Aankomst in Bangkok Bezoek aan de Khlongs van Bangkok

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV