Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Chaos ten top in Bangkok

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 1-10-2006

Monnik in Bangkok @ Leendert Schild en Annemieke de VosWe zitten nu in Bangkok. Goede vlucht gehad, wel een hele aparte man naast ons in vliegtuig. Beetje hoesten en spetteren......... Voor de rest wel aardig.

De aankomst op het nieuwe vliegveld van Bangkok was overweldigend. Wat een schitterend vliegveld. Het was zo nieuw dat de burostoelen op de kantoren nog in de verpakking zaten. We werden opgehaald door de reisagent van Travelmarker Reizen die ons oppikte in een super-de-luxe auto met leren bekleding, airco etc. Als een filmster werden we door de stad gereden naar het Viengtai hotel, een heel goed hotel. Annemieke vond de overgang zo overweldigend dat ze even de kluts kwijt was.

Daarna gingen we dus echt Bangkok in, en wat je dan ziet, ruikt en voelt is zo'n contrast met al de luxe die we onderweg ervaren hadden. Je kan daar dus echt in de war van raken. Na een uur ben je er vanaf. Heel bijzonder dit mee te maken.

Waar Leen van in de war raakte: Dat je hier het liedje: een, twee, drie oktober moet gaan zingen. Want als rasechte leienaar blijft je DNA tegensputteren. Dus wel wat wortelen op de foto gezet. Dan maar hutspot faken.

Al heel veel gezien hier en al heel wat km's afgelegd met de tuk tuk in Bangkok.

Per tuk-tuk door Bangkok@ Leendert Schild en Annemieke de Vos Echt heel link, ze rijden hier als gekken die ADHD hebben. Van je eigen baan houden hebben ze nog nooit gehoord. Van tevoren een prijs afspreken. Je kan bijna voor niets rijden, het is bespottelijk goedkoop hier allemaal. Ons hotel zit midden in de backpackerswijk van Bangkok. Echt dat is heel leuk. 's Avonds is het heel druk met allerlei straatventers, die je van alles proberen aan te smeren. Eten is volop op straat verkrijgbaar, maar we zijn voorzichtig met eten. De antibiotica draait op volle toeren. We zijn al een aantal keer in een massagesalon geweest. Echt verrukkelijk. Leendert had een probleem, hij werd gemasseerd (dacht hij) door een thais vrouwke, maar het werd een..... transseksueel. Ik denk wat voel ik nou bungelen......... Maar heerlijk gewoon. Annemieke haar voeten (een uur lang) laten masseren. Er komen iedere dag een aantal massages bij.

Grand Palace @ Leendert Schild en Annemieke de VosAls toerist word je aangezien als een wandelende portemonee. Je bent nog heiliger dan Buddha zelf. Plassen in een super de luxe hotel is een feest. Met twee man wordt de deur opengehouden. Als je geld gaat wisselen schrobben ze nog net niet de vloer.....
Vandaag loopt iedereen hier in een geel shirt. Dit gebeurd iedere maandag hier. Het is de dag van de koning. Lijkt Noord-Korea wel. Trouw aan de leider.

We beleefden nog een hachelijk avontuur in een noodweerbui op de ferryboot in Bangkok...we lagen aan de kant hoor, maar het touw zat nog vast toen ie weg wilde varen en door een windhoos een ommezwaai maakte. Daar kan een steiger niet tegen, en met gas geven (vrachtwagenmotor) red je het ook niet....dus uiteindelijk een half kiepende boot losgesneden met een groot mes...hier werd ik niet blij van. Dan misschien toch maar wel dat weekendje met de boot naar Terschelling, haha, alhoewel zeilen ook mijn hobbie niet is.

Morgen vroeg (06.00 uur) gaan we richting Kanchanaburi. Dit is het gebied van de river Kwai (bridge on the river kwai). Dit moet heel indrukwekkend zijn. We spraken gisteren twee nederlandse wereldreizigers die een jaar van huis gaan. Ze woonden in Zandvoort. Hoezo toevallig. Wat nog toevalliger was, is dat zij in Leiden werkte tot twee weken geleden. En waar werkte zij? Bij het reisburo waar we onze spullen hebben gekocht. Dus onze ontmoeting heeft waarschijnlijk al eerder plaatsgevonden.

terug naar de River Kwai

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV