Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Van Bangkok naar de River Kwai

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 3-10-2006

River Kwai Jungle Rafts @ Leendert Schild en Annemieke de VosOm 6.30 uur worden we in het Viengtai Hotel opgehaald door een luxe touringcarbus. Op weg naar de river Kwai. Op een longtailboot worden we met een noodgang verplaatst naar de bridge on the river Kwai. Zo'n boot gaat zo'n 60 km per uur over het water.

Een zeer historische belevenis. Hier is echt heel veel gebeurd met de aanleg van de Birma spoorlijn. Veel omgekomen krijgsgevangenen, waaronder 3000 nederlanders. In het war museum geweest. Heel indrukwekkend. Veel Nederlandse inbreng.
Vervolgens aansluitend naar de volgende longtailboot. Deze zal ons de jungle inbrengen naar onze Jungle rafts. (drijvende hutten op de river Kwai)

River Kwai Jungle Rafts @ Leendert Schild en Annemieke de Vos De boottocht was echt spectaculair. Wat een flora en fauna. Leguanen, waterbuffels badend in de rivier, ijsvogels. Je kunt het zo gek niet noemen. Er is hier geen electriciteit, dus alles wordt verlicht door olielampen. Het runnen van de rafts gebeurd door het Mon volk. Dit is een bergstam die oorspronkelijk uit Burma komt, maar gevlucht zijn richting Thailand. We zaten junglebreed 18 km van Burma, maar met de highway een dikke 200 km er van af. We gingen met een klein internationaal gezelschap die kant op. Onze reisgenoten waren Australiers. Ontzettend leuk. Een gezin met vier kinderen en een verliefd stelletje. Drie dagen alleen maar Engels gesproken.

Mon meisje @ Leendert Schild en Annemieke de VosWe zijn in het dorp geweest van de Mon. Een kleine verzameling huizen op palen, schooltje in de open lucht, olifanten, spelende kinderen. De Mon vrouwen versieren hun gezicht met schilderingen van opgedroogde witte klei.
Primitief maar ontzettend leerzaam. Kleding wassen in de rivier, zwemmen in de rivier (snelstromend), en kakken in de jungle. Naast de shit van de olifanten. Leendert deed een goede poging hiertoe. De geluiden 's nachts in de jungle, het geluid van de jankende honden, vogels, trompetterende olifanten, zeer relaxed. Slapen onder de klamboe, plee doorspoelen met een bak river Kwai water. Het hoort er allemaal bij. Waar we de strenge boedhisten op betrapten was het volgende: tijdens ons nieuwsgierige betreden van achterafplekjes, waar het Mon volk niets van wist, vonden we een blik goudverf. Dus het bladgoud op hun tempel was gewoon een Praxis stunt. 's Avonds onder het genot van de bier eindeloze gesprekken met onze Australische vrienden.

Bangkok Van de River Kwai naar Bangkok, nachttrein naar Chiang Mai

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV