Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Bangkok, terugvlucht

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 19-10-2006

Markt in Bangkok @ Leendert Schild en Annemieke de VosDe laatste dag dat we in Bangkok waren hebben we alles er nog uit gehaald. Vroeg op, lekker ontbeten.

's Ochtends dus de stad weer in. Met een tuk naar de rivier-pier en met de longtailboot richting Chinatown. Er zat een vrachtwagenmotor achter op dat bootje. Je kunt je voorstellen dat je als een kogel over die rivier ging. Leek Amsterdamned wel, maar dan iets sneller. De rivier was erg hoog en wild. Stroomde echt als een dolle. Ik kan me voorstellen dat als er vanuit de paalwoningen langs de kant, waar gewoon kleine kinderen op de veranda's zonder hekken spelen een kind in valt, dat ze in één beweging verzwolgen zijn. Je houdt echt je hart vast als je ze ziet spelen daar. Boten leggen niet aan daar, maar gooien hun houten voorkant op het drijvende ponton. Je springt er dan op en hij vaart weer weg. Je snapt hoe ik (A) me weer voelde. Erg veilig, maar niet heus.

De armoede in Bangkok is heel duidelijk te zien. Overweldigend gewoon. Van krottenwijken tot baby's op straat. Echt ons gevoel denkt af en toe...... hoe is dit mogelijk allemaal. Te genant om een foto van te maken. Maar that's life!


Bangkok, markt @ Leendert Schild en Annemieke de VosChinatown in. Dat is werkelijk bizar. Het is ongeveer zo groot als heel Beverwijk, een aaneenschakeling van steegjes, straatjes helemaal volgepropt met marktjes, mensen, scooters, auto's die in rijen er door heen rijden of (merendeel) stil staan te ronken. Geen ruimte meer voor zuurstof dus. Het is dat het zo bijzonder was om te zien, maar anders moet je er snel wegwezen. De nieuwsgierigheid won: leuke dingen gekocht, vreemde dingen geproefd (toch de laatste dag, dus als je nu ziek wordt, pech...), soms even eruit in een westers koffietentje, op adem komen met de frisse airco en dan weer de gassen in. Overal 2 x 4 rijen dik de auto's in de straat. Gelukkig hielden op fluitjes blazende agenten al die rijen even tegen als ze zagen dat je over wilde steken.

Chinatown, Bangkok @ Leendert Schild en Annemieke de VosMet de tuk weer terug, wat gegeten en in onze backpackers-straat naar een massagesalon voor een behandeling. We konden onze kamer in het Viengtai hotel niet meer op, de bagage stond inmiddels (gecontroleerd door ons en alle sloten afgeplakt met Bison-tape (het meest handige en (door iedereen) gebruikte reisartikel wat we mee hadden) in de lobby, dus een massage was een welkome onderbreking in de middag. Een gezichtsbehandeling laten doen. Naast elkaar op een bank ongeveer in de etalage van de massagesalon, en met cremetjes, kloppende vingertoppen, masker, komkommerplakken die in je gezicht geslagen werden, stoom, meeeters uitgeknepen, kortom, vreselijk gelachen en een mooie afsluiter van de middag.

Thank You @ Leendert Schild en Annemieke de VosOp een terras gezeten en in gesprek geraakt (natuurlijk) met een stel uit Bali. Zij waren al 2 maanden op route en kwamen naar Bangkok om zijn ondergebit te laten reviseren, dit was die ochtend onder narcose gebeurd. Ze nodigden ons uit om bij hen aan tafel te eten, en dat was zo gezellig. Afscheid genomen.

Toen kwam natuurlijk het moment. Leendert had een kaart gekocht, met een lieve, erg emotionele "dank je wel-tekst". Op een terras toen nog wat gedronken, er zat een gitarist die prachtig zong, dus tranentrekker van de eerste orde daar. Ff janken omdat je zo'n mooi, gastvrij, vriendelijk, maar ook een smerig, bijzonder land en stad gaat verlaten. Het was daar zo stressloos, zo simpel, zo puur. Het land van de glimlach, het klopt echt!!

Schoolmeisjes @ Leendert Schild en Annemieke de VosNaar het internationale vliegveld van Bangkok, nog in het busje aan de praat met en erg vriendelijke Israelier. "Nice meeting you, good life!!", zelfs in zo korte tijd doe je mooie contacten op. Het leven is echt bijzonder als je openstaat voor andere mensen en culturen, dat ondervinden we elke keer weer.

Met China Airlines (wat een mazzel, plek bij de nooduitgang, dus alle beenruimte en dus wat kunnen slapen) in 11 en een half uur van Bangkok terug naar Amsterdam. Aangekomen daar een heerlijk verrassing: Ilse was naar Schiphol gekomen en stond bij de poort. Het leek wel "Hello/Goodbye" op tv. Zelfs na 3 weken zorgt het weerzien zo onverwacht al voor tranen van blijheid. Ik heb ze wel gemist hoor. Met de trein vanaf Schiphol terug naar huis, en daar stonden we weer, oog in oog met onze katten op de Cornelis Maters...

Nu weer terug in huis heerst een soort verdoving. Het is zo gek om vanuit zo'n andere wereld weer je eigen oude wereld in te stappen. Al heeft het maar 3 weken geduurd, we hebben het gevoel dat we 2 maanden weg geweest zijn. Dus even tijd en ruimte om weer op aarde te komen. Of was daar de aarde??

En Ilse, Dion en buurvrouw Bets: heel erg bedankt voor het in leven houden van onze grijze monsters. Ze keken ons niet meer aan, waren vast te veel verwend haha.
Ook een compliment voor Travelmarker Reizen. Wat we geregeld hadden sloot feilloos aan, niets dan lof. Mocht je ooit op deze manier willen gaan reizen kijk dan eens op www.tmreizen.nl, naar diverse landen. Dat mag wel gezegd.

Welkomstberichtjes thuis, op de sms, bloemen, we voelen ons erg verwend. En wat is internet en mobiele telefoon toch een heerlijk medium om dit zo te kunnen doen en te delen.
Voor nu gaan wij verder met omschakelen, en de was (alhoewel, de meeste was is al gedaan door Laundry).

Liefs en groetjes

Leendert en Annemieke

Van Koh Ngai naar Trang, nachttrein naar Bangkok  

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV