Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Bangkok, bezoek aan de Wat Po, het Grand Palace en Patpong

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 18-10-2006

Liggende boeddha in de Wat Po@ Leendert Schild en Annemieke de VosPrima treinreis van Trang naar Bangkok, 15 uur verder en heerlijk geslapen arrived at Bangkok central station.
Eerst met een Tuk tuk naar het Viengtai hotel. Perfecte kamer. Maar snel weer verder want we hebben nog wat te zien.

Eerst naar de Wat Pho. Dit is een klooster in Bangkok waar verschillende dingen te zien zijn. Het belangrijkste is de liggende gouden Boedah, van -jawel- 46 meter lang. En 20 meter hoog. Stel dat je het niet kan vinden. Heel indrukwekkend. Hier is ook de belangrijkste massageschool van Thailand gevestigd. Je kunt er zelfs cursussen volgen.

Grand Palace @ Leendert Schild en Annemieke de VosAansluitend door naar het Grand Palace van Bangkok. Dit is de thuisbasis van koning Buhmibol. Een dag per jaar komt de koning hier in dit gigantische paleis en tempels eromheen.

Koning Buhmibol is hier gekroond. Geen vierkante centimeter is er niet versierd met goud, mozaieken , spiegels. Echt ongelofelijk! Verder is hier het belangrijkste boeddistische relikwie van Thailand. De Jade Boedah. Echt prachtig troonwerk. Deze boedah is maar 75 cm hoog, maar zeer hoog verheven op de troon. Een van de weinige plaatsen in Thailand, waar je niet mag fotograferen. En waar je je mond moet houden.

Monniken in de Gouden Tempel @ Leendert Schild en Annemieke de VosWe woonden nog een monnikeninwijding in de Gouden Tempel bij, waar we werden gezegend met een plons water over onze hoofd of eigenlijk met een lotusknop met water in onze nek, haar.

Het was gigantisch heet buiten, 35 graden of zoiets. Met de tuk tuk naar het Viengtaihotel, massage laten doen, was al weer 5 dagen geleden of zoiets.

Toen we net binnen waren brak er een hevig noodweer los. Even schuilen, hoewel is al weer droog, en nog steeds warm buiten. Annemieke heeft net haar pad thai op. Daar blijft ze van eten. Noedels met groenten. Kosten: 15 baht (ongeveer 30 eurocent) en buikje vol.
Zo gaan we weer verder. Even opfrissen, en dan naar Hard Rock Cafe Bangkok. Is keten over de wereld, die we ook al in Cairo hadden gevonden. Dus we reizen al deze cafe's af.

PatPong @ Leendert Schild en Annemieke de VosVanavond zijn we nog uit geweest. Rondgelopen in een super chique wijk met hele dure, westerse winkels. Poorten naar het centrum bewaakt met guns en al... Daarna naar Patpong. Een stukje met de skytrain, ook dat meegemaakt, en de nachtmarkt weer op. Patpong is de roze buurt hier, van sexy pussy girls tot een nachtmarkt. Echt heel gezellig.
Aan een stuk door word je aangesproken. Do you want a pussy ping pong? Or do you want a pussy bottle?

Het blijft een aparte buurt om te zijn. Op een terrasje in een homo-straat een poos gezeten, waar ze de schoonste en mooiste "lady's room"(toilet) hadden van heel BKK (er zullen er ook niet veel vrouwen op gaan, want vrouwen waren zeldzaam in die straat. En als je ze al zag wist je niet of het een echte vrouw was of niet. De meesten (prachtige vrouwen trouwens) niet (travestieten). Maar, moesten die nou op die Lady's room of op de Gents????

Van Koh Ngai naar Trang, nachttrein naar Bangkok Laatste dag Bangkok

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV