Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Chiang Mai, vrij verblijf

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 7-10-2006

Wat Doi Suthep @ Leendert Schild en Annemieke de VosVandaag vroeg een " song tawn" gepakt. Een taxi als een pick-up truck met een dakje waar (veel) mensen tegelijk achterin gaan. Daar de berg vanaf Chiang Mai mee opgereden, de Doi Suthep tempel ligt op een hoogte van ruim 1600 meter. Boven de wolken, heel steile weg. Haarspeldbochten zijn er natuurlijk wel, maar beetje steil zijn ze niet vies van.

Heel druk, want het is een echte bedevaartsplek, waar heel veel thai bloemen, rozen en lotusknoppen, offeren aan Buddha. Zij lopen dan in de tempel in een soort van processie en aantal rondjes om een chedi, een gouden soort van klok, waar relikwieen van Buddha zich bevinden.

Offers brengen in de Wat Doi Suthep @ Leendert Schild en Annemieke de VosZe branden kaarsen, schenken olie in brandende potten, branden wierook en leggen geld en de bloemen in offerschalen. Verder hangen er allemaal grote bellen, die geluk brengen als je er aan klingelt. Dus je begrijpt het al....geluk kan me niet meer ontgaan. Er hangen ook honderden van die belletjes langs de tempelranden met gebeden er op geschreven. We hebben er zelf ook zo' n belletje gekocht.

Om er te komen moest je een trap beklimmen van 296 treden met als leuning een zevenkoppige slang. Erg indrukwekkend. Er zouden ook veel monniken zijn, maar die waren er dus niet, dus gelukkig dat ik die elders al gefotografeerd had.

Op de slangentrap naar de Wat Doi Suthep @ Leendert Schild en Annemieke de Vos Toen weer met de truck in een uur naar beneden, tussen allemaal gezegende thai, wat een geluk.
Overgestapt in een tuktuk, en op naar Borsangh, zo' n 12 km buiten Chiang Mai. Borsangh is een plaatsje waar veel handwerk gemaakt wordt door de bevolking. Vooral zijn ze beroemd om de rijstpapieren paraplu's. Niemand kent enig engels, maar wel het woord " umbrella" in alle vormen. Was erg leuk om te zien, er wat dingetjes gekocht, uiteraard een paraplu en een waaier. Nog op zoek naar sokken, want in die tempel moest je je schoenen uit, en Leendert zijn sokken waren zo nat dat ie ze in de tempel in de prullebak geofferd had. Zere voeten in zijn schoenen natuurlijk.

Rijstpapieren paraplu's in Borsangh @ Leendert Schild en Annemieke de VosUiteindelijk sokken gevonden op de markt, waar we door een truckchauffeur weer waren afgezet. Een enorme (bekende) markt in Chiang Mai met kleding, spullen van de bergvolken, en vooral veel eten (ook hier, alhoewel we hier echt nog steeds niets van de straat durven te eten). Ze verkochten hier ook rugzakken en dat hoopte ik al, want welke ik graag wilde hebben bleken ze hier te verkopen. Een prachtige North Face dagrugzak waar je bij ons rond de 70 euro voor betaalt, na enig afdingen voor 20 euro mee kunnen nemen. Echt, ik ben echt blij!! Misschien halen we er nog wel een. Ze hebben hier ook die grote trekkingszakken, voor zo'n 40 euro (bij ons tegen de 200 euro) maar om dat nou allemaal mee te slepen... Maar ja, we zijn nog niet weg. Trouwens, na de reis bleken er al enkele binders gescheurd te zijn, dus of het nu een originele NF was...
Weer met de tuk naar het Chiang Mai Gate hotel. Leen is nu even kijken of ze onze was klaar hebben. We hebben vanmorgen onze enorm stinkende eigendommen achtergelaten bij de " Laundry" aan de overkant. Ze wassen, drogen en ironnen het voor 25 Bath per kilo, is 40 eurocent. Kan rotter.
Het is trouwens wel heel erg leuk om al jullie berichtjes terug te lezen. Het is leuk om al die gekke dingen hier met elkaar en ook met jullie te delen. Het is echt een raar land Thailand. Enorme tegenstellingen in arm en rijk. En arm is ook echt heel erg arm. En heel veel mensen leven zo, veel meer dan we verwachtten.
Om 18 uur komt onze gids voor de trekking in het Chiang Mai Gate hotel langs om afspraken en uitleg te geven. Het schijnt dat je je eigen kip mag slachten voor je eten...geef mij maar eentje die al dood is.

O, Leendert komt net terug met een zak schone was. Dat was gedaan bij de winkel waarvan de moeder en dochter ons gisteren masseerden. Hij heeft geregeld dat ze vanavond in het Chiang Mai Gate hotel zijn...Geweldig, weer even lekker ontspannen en spieren losmaken, is echt heel lekker.

Aankomst in Chiang Mai Trekking door Noord-Thailand

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV