Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Koh Lanta

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 14-10-2006

Viisersboten op Koh Lanta @ Leendert Schild en Annemieke de VosVandaag stond op de planning een kayaktocht door de mangrove bossen, maar bij nader inzien leek het ons leuker een scootertje te huren en het eiland over te gaan. Koh Lanta is een prachtig tropisch eiland met veel dingen te zien. Maar het mooiste, het is nog zo ongerept. Dus wij op de scooter, heerlijk weer. Als eerste kwamen we op een moslimmarkt terecht. Je bent daar echt een bezienswaardigheid. Rondgeneusd en vervolgens kwamen we aan op een uitzichtpunt bij een restaurant met een prachtig uitzicht vanaf hoogte op de eilanden in de zee rond Koh Lanta. Wat is dit mooi. Hier wat gedronken en via een aantal haarspeldbochten naar beneden.

Lanta Old City @ Leendert Schild en Annemieke de VosDe volgende plek waar we terechtkwamen was Lanta Old city. Dit is heel apart. Hier wonen de mensen in paalhutten op het strand. Heel indrukwekkend. Zeer arme mensen, maar ze ogen zo gelukkig ondanks het weinige dat ze hebben. Als de zee overgaat in vloed staat het water onder de huizen. Vervolgens verder naar Gipsy town. Hier leven zeezigeuners, aboriginal achtige types. Ook hier even rondneuzen. We speuren alles af. Hebben ook altijd veel bekijks. De kinderen krijgen een knuffeltje van ons. De zeezigeuners poseren voor ons en we nemen afscheid. Er zijn maar een aantal populaties van hen, verspreid over Koh Lanta en de diverse eilandjes in de buurt.

Familie op Koh Lanta @ Leendert Schild en Annemieke de VosZe leven hun eigen leven met hun eigen geloof (animistisch) en rituelen. Vervolgens kwamen we langs het hospitaal. Dit is een lokaal ziekenhuisje. Een soort outback royal flying doctors hospitaal. Een missieziekenhuis wellicht. Gevraagd of we even mochten kijken. Wat heet! We kregen een complete rondleiding. Zo aardig, alles heel primitief. Een rontgenbuis uit het jaar 0. Een ok voor heel kleine ingrepen, kinderzalen en heuse patientenkamers. Je krijgt het gevoel -hier wil ik werken-. Zo'n gemoedelijk dankbaar gevoel. Patienten wachtend op de veranda als in een ontwikkelingsland. Na afscheid genomen te hebben en een donatie in de pot gedaan te hebben gaan we weer verder.

Lunch op Koh Lanta @ Leendert Schild en Annemieke de VosIn het restaurant waar we 's ochtends wat dronken nu wat muesli met yoghurt en vruchten gegeten. Even een enquette ingevuld over het eiland voor een Thaise studente. Vervolgens de andere kant van het Koh Lanta afgezakt. Hier kom je op de zuidelijkste punt uit. Via een zand/steen weg met de scooter naar laten we het noemen Lands End. Hier zie je alleen maar zee met in de verte ons volgende eiland Koh Ngai. Het voelde hier voor ons als Kaap de Goede Hoop. Op de terugweg nog bij een ander resort even gezwommen, even afkoelen.

We wilden ook nog even snorkelen dus kwamen uit bij een strandje. Genaamd Coral Beach. Alleen viel ons op dat de hutten/bungalows kapot waren. Er ging een lichtje branden. We spraken de buurvrouw aan en wat bleek zij was de eigenaresse van het door de Tsunami verwoeste bungalowgedeelte. En ze begon te vertellen over alles. Werden er stil van. Een echt Tsunamislachtoffer. Mensen verloren. Zij met haar zus het overleefd. Het schrijnende is dat ze geen geld heeft gekregen van de overheid en bezig is alles zelf op te knappen. Maar ja, er moet wel geld verdiend worden. Dus manlief werkt in Krabi.

Royal Lanta Resort @ Leendert Schild en Annemieke de VosIn de planning is met dat geld weer het park op te bouwen. Maar wat komen dingen dan dichtbij. Wat ik vergeet te vertellen is dat Leen een aap voor zijn scooter kreeg. Prachtig, een echte wilde aap. En verder zagen we een slang van ruim anderhalve meter. Deze dag was echt heel indrukwekkend, in ieder opzicht. Daarna relaxed gedaan in het Royal Lanta Resort. Lekker eten, zwemmen, zonsondergang en nodige gesprekken met Engelse reizigsters onder het genot van een biertje, op het strand bij ondergaande zon. Wat is het leven mooi!


Krabi, vrij verblijf Van Koh Lanta naar Koh Ngai

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV