Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Van Koh Lanta naar Koh Ngai

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 15-10-2006

Koh Ngai @ Leendert Schild en Annemieke de VosVandaag zijn we vroeg begonnen om af te reizen naar onze volgende bestemming, Koh Ngai. We hadden eigenlijk nog geen zin om te gaan, maar ja de planning was zo. Dus op naar Koh Ngai. Een onbewoond eiland midden in de Amandan Zee, is eigenlijk de Indische oceaan. Een onbewoond eiland met alleen 3 resorts aan de oostkant. Het eiland is volledig omgeven door koraal. Met een toyotabus........ het rijden lijkt hier wel een avonturenrit in Walibi world. Om te reizen moet je soms risico's nemen en het meerijden met een busje is er een van. Je maakt van alles mee. Tot een chauffeur die gaat poepen (denken we), want hij bleef zo lang binnen in een vreselijk ranzige gentleman room. Het was zo ranzig dat wij van narigheid onze handen in de bus gingen desinfecteren met handgel.

Strand voor het resort op Koh Ngai @ Leendert Schild en Annemieke de Vos In Trang aangekomen (we zitten inmiddels in het diepe zuiden van Thailand, al aardig richting Maleisie) werd alles overgeheveld in een andere bus. Een half uur rijden naar de boot. Op de boot werd eerst van alles opgeladen. Er is natuurlijk niets op dat eiland. Honderden eieren, hout etc. en onze bagage. Dit is reizen. Over een vlakke zee zagen we het eiland in de verte. Witte stranden, zon. Hoe dichterbij we kwamen hoe indrukwekkender. Het bestaat dus echt! We werden als royalties ontvangen bij aankomst. We moesten vlak voor het eiland overstappen op een longtailboot. Het was te ondiep om met de grotere boot aan te leggen.

Koh Ngai, zonsondergang @ Leendert Schild en Annemieke de VosWe liepen zo het witte zand op en het resort in. Ontvangen met glaasje verse vruchtensap. Hier word je echt emotioneel incontinent van. Het zand voelt als poedersuiker, turquoise water, koralen rondom waar je vanaf het strand kunt snorkelen. Maanvissen, papegaaivissen, zeesterren, zeekomkommers, zebravissen, zeeegels, talloze krabben, je kunt het zo gek niet noemen, je ziet het allemaal. Tijdens zonsondergang kleurt alles rood. Een soort zonsverduisteringsgevoel. Het eten is hier geweldig. Alles wordt vers uit zee gehaald. Kortom een sprookje. We gaan straks verder richting Trang, net ontbeten voor de trein richting Bangkok. Daar gaan we nog een aantal dingen doen. De zon schijnt hier volop, worden lekker gekleurd. Slapen onder de klamboe. We realiseerden ons gisteravond dat we dikke 11000 km van huis zitten op een onbewoond eiland en aan een .............. Heerlijk helder Heineken Biertje.

Koh Lanta, vrije dag Van Koh Ngai naar Trang, nachttrein naar Bangkok

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV