Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Van Koh Ngai naar Trang, nachttrein terug naar Bangkok

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 17-10-2006

Treinstation van Trang @ Leendert Schild en Annemieke de VosWe vertrekken vandaag om 17.20 uur vanuit Trang met de nachttrein naar Bangkok. Trang is zo ongeveer het zuidelijkste stukje Thailand. Geen onrust hier gemerkt. Wat heet, we waren daar de enige toeristen in dit grotendeels door Thaise Chinezen bewoonde stadje. Dan heb je echt aanzien. Iedereen zit je aan te kijken of je van een andere planeet komt.

Maar hoe zijn we hier gekomen? Jawel over zee vanaf ons onbewoonde eiland. En hoe ga je dan? Ja goed geraden. Per tractor en per boot. Per tractor zullen jullie je afvragen. Nou dat vroegen wij ons ook af. We gingen namelijk niet met de wat grotere boot, maar met een longtailboot de zee over.

Longtailboot @ Leendert Schild en Annemieke de Vos Jullie kennen ze nog wel van de fotos op de River Kwai. Nou met dat bootje moesten we dus 12 km de zee over. Het was wel rustig weer, maar toch je bent niet veel op zo'n boot op zee. Annemieke en ik wisten het niet van tevoren, en voor Annemieke was dat maar goed ook, hahaha. Daarom heeft ze de laatste nacht goed geslapen gelukkig. Maar even terug komen op die tractor. Om in de longtailboot te komen met alle bagage moesten we op een tractor met aanhanger. Deze reed dus gewoon 20 meter de zee in. Echt we voelden ons als Boer Harms. Vanaf de trekker de boot ingeklommen en gaan met die banaan........ De boot was namelijk geel. We hebben honderden kwallen gezien op zee, en niet zulke kleintjes ook. Doorsnede van een meter is heel normaal.

Maar zo kwamen we dus uiteindelijk in Trang aan en dus met de trein richting Bangkok. Tijdens onze treinrit kwamen we langs een gebied waar overstromingen waren geweest. Echt niet normaal. Dikke lagen water die rechtstreeks de huizen inliepen. Nou ja huizen, voornamelijk krotten. Ze kwamen met bootjes uit hun huizen. En de troep die er dan ligt gaat drijven. Je wil niet weten hoe het eruit ziet. Watersnoodramp 1953 wordt wat beter herkenbaar.

Van Koh Lanta naar Koh Ngai Terugkomst in Bangkok

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV