Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Krabi

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 12-10-2006

Onderweg op Krabi @ Leendert Schild en Annemieke de VosToen we wakker werden scheen de zon, daarna niet meer. Tijdens het ontbijt barste er een noodweer los. Zwarte lucht boven zee. De zee kleurde turquoise, wel heel byzonder om te zien, maar...... we zouden weggaan op de scooter. Na anderhalf uur werd het droog en zijn we gegaan. Het bleken motorscooters te zijn en gingen meer dan 100 km per uur. Geen helm, geen rijbewijs, links rijden, verkeer zonder regels. Bij rood wacht je alleen als je er zin in hebt. De drukke stukken in de stad waren wel link. Maar op de rustige wegen ging het prima. Links rijden went echt snel.

We zijn binnendoor van Aonang naar Krabi gereden langs een cookery school. Binnen gekeken en receptenboekjes meegekregen. Zo kunnen we onze eigen Pad Thai en green curry maken.

Waterbuffels @ Leendert Schild en Annemieke de Vos Na Krabi(+ achterbuurt, beetje ranzig) naar een nationaal park gereden. Dat betekende zo'n 15 km de jungle in. Prima weg, veel huisjes, mensen die alleen maar voor hun huis hangen. Bananen te koop per tros voor 15 baht. Na 10 km staat er zomaar iemand langs de weg sateetjes te bakken, en de rook en de geur(heerlijk) komt vast af van iets wat die ochtend nog voor de deur liep te kukelukujen. Dus verser kan niet toch? Halverwege bedacht Annemieke zich dat het metertje van de fuel waarschijnlijk stuk was. Hij stond op E van Empty. Omgekeerd 8 km terug door de jungle. En schietgebedjes doen dat de meter echt stuk is. Bij de pomp in Krabi aangekomen bleek dat de meter niet stuk was, maar gewoon de tank leeg.... Gelukkig op tijd opgemerkt. Niet door Annemieke zelf hoor....... Je kunt niet alles in de gaten houden. Weer terug de jungle in.

Krabi, zondsondergang @ Leendert Schild en Annemieke de Vos De mensen die je hier ziet zijn allemaal Moslim. Met hoofddoek, roepende moskee Allah Akbar. Hele andere wereld, geen Wats.

Bij het nationale park waterval vroegen ze 16 euro entree. Niet gedaan dus. Echt belachelijk. Voor 16 euro zit je in Bangkok met de trein. Weer teruggebrommerd. Prachtige rotsen. Hele bossen van palmbomen, heel byzonder. Die scooters gingen als een speer. Soms een buitje, en als de zon scheen bloedheet. En ondanks smeren toch nog verbranden.

Eenmaal terug, een enorme bui. Zwart boven zee, storm vanaf zee, Nederland in november, maar dan erger en gewoon 30 graden, heel raar. Eten bij pizzeria. Spullen gepakt voor morgen. O ja, nog een massage(natuurlijk) en slapen.

Vlucht van Chiang Mai naar Krabi Koh Lanta

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV