Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Rit over de Birma spoorlijn, nachttrein naar Chiang Mai

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 5-10-2006

Rit over de Death Railway @ Leendert Schild en Annemieke de VosVandaag zijn we met de trein over de Death Railway langs de River Kwai gegaan. Dit is dus de bekende Birma spoorlijn uit de tweede wereldoorlog. De treinreis ging over houten bruggen die diverse keren gebombardeerd zijn door de geallieerden.
Aansluitend zijn we met een bus naar Bangkok teruggereden. We kregen een noodbui over ons heen, niet te zuinig. Het kan hier echt gigantisch regenen. Echt dik 30 cm water op de weg. Later tijdens de reis bleek dat Bankok en omgeving op dat moment getroffen werd door de ergste overstroming in 40 jaar...Dat hebben de mensen thuis in nederland dus meer in de gaten dan wij die daar zaten, grappig is dat.

Restauratiewagon in de nachttrein van Bangkok  naar Chiang Mai @ Leendert Schild en Annemieke de Vos Na onze ongelofelijk gave River Kwai junglereis worden we afgezet bij het station in Bangkok. Door een immens druk Bangkok heen. Wat een verkeer. Wat een heksenketel! Bangkok is echt zo'n wereldstad met overbevolking en hele erge armoede.
Afscheid genomen van de Australiers. Een adres wijzer geworden in Sydney en Perth.
Zelfs is Annemieke nog op station naar de wc gegaan. Dat is try before you die. Is toch eens wat anders dan een weekendje Terschelling. Onze treinreis van Bangkok naar Chiang Mai gaat om 19.35 uur van start. We gaan er tussen de 12 en 14 uur over doen. Ruim 800 km. Maar het is een slaaptrein met restaurant etc. En morgenochtend worden we wakker gemaakt met een ontbijt. Nou we gaan nu richting onze trein. Bepakt en bezakt. En ik moet eerlijk zeggen (=leendert) dat mijn genen rond 3 october wel wat tegengas gaven en ik van narigheid maar een foto van penen heb gemaakt.........

In de nachttrein naar Chiang Mai @ Leendert Schild en Annemieke de Vos Nou wij gaan verder op reis. Tot snel allemaal en we doen voorzichtig. Annemieke lacht nog steeds naar me, dus het zal wel goed gaan.

Een hele "luxe" trein, deze nachttrein, vinden we. Met slaapvertrekken boven elkaar voor ons zelf. Dit is een heel aparte ervaring. Bij binnenkomst in de trein direkt het diner en het ontbijt opgeven.

Ook daar wil men weer geld van je. Het houdt niet op! Wel heel grappig. Ze komen je bed opmaken. Treinpersoneel er uitziend als politiemensen, vertellen met een megafoon al het nieuws over de treinreis. Later ook politie in de trein, gewapend en al, zagen er best dreigend uit...maar ze waren aardig en gingen speciaal voor ons hun verhaal in het (overigens onverstaanbaar) engels houden.

Van Bangkok naar de River Kwai Aankomst in Chiang Mai

Travelmarker Reizen

 




Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV