Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis door Thailand

Eerste dag van de trekking door Noord-Thailand

Leendert Schild en Annemieke de Vos, 8-10-2006

Op weg naar het beginpunt van de trekking @ Leendert Schild en Annemieke de VosWe vertrokken op (wat is het vandaag, ben het helemaal kwijt...) maandagochtend met een truck. We waren met zijn 8-en, 3 nederlandse stellen en 1 duits stel. Was, bleek later, een enorm leuke groep ook te zijn. We bleken elkaar ook wel nodig te hebben, want het was, om maar zo te zeggen... "pittig"..

We stopten na een uur rijden bij een markt, waar de gids (Goo) verse groenten, kip (???!!!) en brood ging halen. Konden wij nog even laatste dingen inslaan als een regencape extra, drinken, een hoedje etc of tampons of de pil als je opeens toch onverhoopt ongesteld moet worden..haha. Verder 2 uur gehobbeld de jungle in. Over een weg met gaten, water, door riviertjes, wachten op tegenliggers zoals olifanten...we waren direct in de sfeer. Gestopt bij een dorpje onderweg aan de rivier. We zagen toen al dat de rivier verre van rustig was. En omdat er waarschijnlijk ook geraft zou gaan worden, werden de blikken in de truck al wat onrustiger. Inclusief de mijne (Annemiek), want inmiddels is het wel bekend dat ik niet veel met boten en water op heb (ga je mee zeilen op de waddenzee?? Laat maar haha). En raften betekent hier dus op je knieen op een vlot van enkel bamboestammen samengebonden met linten bamboe. Meer niet, minder ook niet.

Jungle trek @ Leendert Schild en Annemieke de VosMaar, heerlijk gegeten, nasi met groenten en kip en toen rugzakken op, we kregen als extra bagage nog ieder een zwemvest mee te tillen, voor de raft wel prettig, dus ik tilde hem met liefde en overgave, en toen lopen. Lopen, en lopen. En vooral blijven lopen. Berg op, niet af. Zon op je kop, Goo sneed bananenbladeren af die we als parasol konden gebruiken. Zweten zoals je nog nooit gezweten had en vooral, toch vooral, genieten. Wat was het onderweg mooi, wat zagen we veel natuur, insecten. Grote torren, spinnen van een centimeter of 10, een heuse tarantula in een hol, Goo merkte (gelukkig) alles op. Prachtige grote orchideeen, beekjes.

Rivier oversteken @ Leendert Schild en Annemieke de Vos Op een bepaald moment moesten we onze schoenen en sokken uit en door een snelstromende beek over stenen lopen. Aan de andere kant je sokken en schoenen weer aan (voeten natuurlijk niet droog en moddervrij, dat begrijp je) en verder de jungle in. Niet meer over paden, maar over platgetrapte paadjes van een centimeter of 20/30 breed, dwars door de planten. Kilometers lang. En we gingen stijgen, we bleven stijgen. Een trap hebben ze natuurlijk nog nooit van gehoord. En de bagage met het gekoesterde zwemvest op mijn rug werd steeds zwaarder. Als je weet dat Chiang Mai op 300 meter hoogte ligt. We een eind hebben gereden en gestegen, dus waar zullen we geeindigd zijn, op 800 meter?? En de berg waar we over moesten 1600 meter was....Zegt dat genoeg? Gelukkig liep Jelle mee, en die was net terug uit Afghanistan...is marinier, en wipte mijn bagage (en zwemvest!!) op zijn rug en liep er als een veertje mee naar boven...Ik wilde Leendert sparen die het ook graag wilde tillen, sorry Leen, maar dit leek me beter, alhoewel jij op de terugweg mijn hele boeltje mee nam en als eenzelfde veertje naar boven liep... ben je eeuwig dankbaar). Zou de leeftijd dan toch gaan tellen?? Maar, de rest ging prima, dalen weer met eigen bagage.

Maaltijd bereiden tijdens de trek @ Leendert Schild en Annemieke de VosDe bergvolken, Lisu, Lahu, Akha, Karen etc leven in het noorden van Thailand in de jungle. Ze leven zoveel mogelijk authentiek, en komen tegenwoordig rond van de gewassen die ze telen, en van toeristen die bij ze eten en slapen. Als een soort bed en breakfast.
Aangekomen in het dorp van de Lahu, een van de bergvolken, begon het net te regenen. En het bleef regenen. Hozen. Goo ging koken, met de mensen van de Lahu. Heerlijke groene curry, groenten, rijst, alles smaakt natuurlijk als je zo' n dag achter de rug hebt. Zelf at ie maden, gaar en wel. En met zijn humor en lachje als Woody Woodpecker was ie een wereldgids voor ons.

Akha @ Leendert Schild en Annemieke de VosToen kwam de discussie. Veiligheid etc in Thailand ligt toch iets anders dan bij ons. Als wij willen raften gaan we raften. Dat het levensgevaarlijk is, is dan maar zo. En als we door waren gegaan naar het volgende (Karen) volk dan was er maar 1 weg terug, met de raft! En die rivier....die kolkte en stroomde. Lopen of auto is onmogelijk, nee, zegt Goo hihihihi, alleen met de raft.
Dan ben je niet blij. En dat was ik gelukkig niet als enige. Leendert zat nog wel een beetje het spel mee te spelen, Goo bleef lachen, als jij wilt raften dan gaan we. Goo, is het dangerous?? Yes, very dangerous, but when you go, I go.

Wij wisten genoeg. Geen raften. De olifanten die ons zouden komen halen konden er ook al niet meer komen vanwege de regen en hoge rivier. De enige weg was dezelfde weg terug. Dus besloten dat we de volgende dag dezelfde weg terug zouden lopen.

Overnachtingsplek tijdens de trekking @ Leendert Schild en Annemieke de VosGeslapen met zijn allen in een bamboe huis, op een bamboevloer, met elkaar in 1 ruimte, ieder stel zijn eigen matje en klamboe. Iedereen was erg blij met mijn brede tape die ik meegenomen had, om de gaten in de klamboe te dichten. Dus had ik weer wat goedgemaakt van het tillen van mijn rugzak. Het matje moet je zien als een Quilt, van 1 cm dikte, was wat hard...maar slapen deed je vanzelf wel. Ik had nog onder een koud straaltje in een bamboe hutje wat gedoucht. Was wel speciaal, het regende en de regen kwam door het bamboe dak, dus dubbel douche. Droog plekje gezocht om af te drogen, heerlijk gewoon. Toilet moet je gewoon maar vergeten....je moet en dat is het dan, gelukkig zweet je veel uit haha.

Chiang Mai, vrije dag Tweede dag Trekking door Noord-Thailand

Travelmarker Reizen

 
Thailand

  Bangkok
  Chiang Khong
  Chiang Mai
  Chiang Rai
  Koh Lanta
  Koh Ngai
  Krabi
  River Kwai

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV