Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Saigon, excursie naar de Cu Chi tunnels

Frans en Helma Horjus, 30-11-2006

Om zeven uur waren we weer bij de pinken. We hebben ons klaargemaakt en zijn toen naar het restaurant op de negende verdieping gegaan om te ontbijten. We hadden een mooi plaatsje aan het raam uitgezocht, waar we een schitterend uitzicht over de bedrijvige Saigon River hadden.

Even voor negen waren we beneden in de hal, waar onze gids Dinh Thê Huy ons al zat op te wachten. Hij vertelde, dat Mr. Steve na afloop van de excursie op ons zou wachten in een restaurant, hier in de buurt om gezamenlijk te lunchen.

De rit naar Cu Chi duurde ongeveer anderhalf uur. We waren er niet de enigen. Groepen van allerlei nationaliteiten zwierven er, onder leiding van gidsen rond. Eerst werd er uitleg gegeven over het slagveld en daarna het buitengebeuren. De bezichtiging was een behoorlijk warme klus, maar erg interessant. Ik ben samen met Huy nog even in een van de tunnels geweest. Eigenlijk is dat niks voor een oude heer met een redelijk stijve rug en ongetrainde beenspieren. Het was er hartstikke donker in en we hadden voor het bijlichten alleen maar de GSM van Huy en de flitser van mijn camera. Ik was ook nog zo stom, om een verkeerde zijtak in te gaan. Het keren in die nauwe ruimte was een ramp en zorgde ervoor, dat ik achter adem raakte. Enfin, aan alles komt een einde, zo ook aan deze bezoeking. Het was half twee, toen we in de stad terug waren. In restaurant ´Wrap and Roll´ aan de Hai Ba Trung Straat zat Steve al te wachten Hij was heel geìnteresseerd in de reis die we hebben gemaakt en offreerde ons een Vietnamese lunch. Leuk en vooral heel lekker met al die knapperige groenten en salades. Steve bleek een gezellige prater te zijn, die Henk Luijken goed kende. Interessant, de levensloop van sommige mensen!

Om half vier waren we weer terug in het hotel, waar we een douche namen en een poosje hebben gerust. Voor we weer de stad in zouden gaan, hebben we in de lobby van het hotel gemaild. Het was al donker, toen we buiten kwamen om een blokje om te lopen. Aan de Nguyen Hue Straat hebben we, voor we naar het hotel teruggingen, koffie gedronken. Na een omstandige badderpartij en het aantrekken van schone kleren, zijn we naar het naast het hotel gelegen ´Mekong Restaurant´ gegaan, waar we een Vietnamees diner hebben genomen. Er zaten enkele traditioneel geklede dames op traditionele instrumenten te spelen. Heel gezellig. Overigens, dat Vietnamees eten heeft nogal wat voeten in aarde. Hoe pak je al die exotische dingen aan! Cambodjaans of Thais is wel een stukje gemakkelijker. Ik kon op het nippertje voorkomen, dat er een kreeft door het restaurant vloog. Er werd namelijk geen gereedschap bijgeleverd.

Het was een geluk, dat we tijdens de lunch met Steve enige ervaring hadden gekregen met het samenstellen van de vietnamese groenterolletjes. Ik vond het wel maf, dat we vorig jaar in Can Tho geen problemen hadden. Misschien verschilt het met Saigon. Na het eten nog wat rondgewandeld. Om half tien waren we terug op de kamer. Beneden in het hotel kon men niet wezen. Enkele wanden werden gelakt met cellulose lak, dat op je keel sloeg.

Vlucht van Phom Penh naar Saigon Saigon, vrij verblijf


 

 

 

 
Vietnam

  Phan Thiet
  Saigon

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV