Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Phan Thiet / Mui Né, voorbereiding op de storm

Frans en Helma Horjus, 4-12-2006

 @ Frans & Helma HorjusOm kwart voor zeven waren we weer bij de pinken. Buiten was het mooi weer, dus dachten we dat het met de storm wel zou meevallen. Toen we klaar waren en in het restaurant kwamen, vroeg Chín, de leidinggevende restaurant captain, wat we vandaag van plan waren te doen. Ze vroeg ons, toen we haar vertelden dat we er met een jeep op uit zouden gaan, dat voor vandaag af te zeggen en te verplaatsen naar morgenochtend. Men wilde de gasten zo veel mogelijk in het resort houden vanwege de typhoon, die, naar het nu leek, recht op Phan Thiet afstevende. Men was het er nog niet over eens wanneer de storm de kust zou bereiken, maar hij kwam er aan, dat was nu wel zeker. In Nha Trang stormde het al. Daarheen was Carl met zijn gezelschap nu op weg. Chín haalde haar GSM op, zocht het nummer van het Mermaid Restaurant en drukte mij de telefoon in de handen. De mensen van het Mermaid waren kennelijk blij met de afzegging.

Achter ons zat een jong Nederlands stel. Helma vroeg hen of zij ook een waarschuwing hadden gekregen. Dat was nog niet het geval. Ze schrokken zich rot toen bij navraag bleek, dat ze zelfs moesten evacueren. Ze hadden een huisje vlak aan zee. Ook zij hadden een afspraak met een chauffeur en ook die bleek blij met hun afzegging te zijn.

Verder was het een kwestie van de dag stukslaan op het terrein. Kijken naar de harde werkers, die nu ook hulp van meerdere gasten hadden. We verbaasden ons erover, dat de werkzaamheden aan het strand onder leiding stonden van een paar Cubanen.

De atap daken van de strandhuisjes werden met lange latten verzegeld, tafels en stoelen werden onder de overkapping van het restaurant vastgesjord en op zee was het de hele dag één grote stroom van visserschepen die op de haven van Phan Thiet afstevenden. Wij probeerden te mailen maar niets werkte meer. Alle telefoon en E-mail verkeer was geblokkeerd en dat zou de hele dag zo blijven. Helma heeft zich maar een Vietnamese broek laten aanmeten in de winkel, die bij het resort hoort. Morgen om elf uur is die klaar. In de loop van de dag kwam het bericht, dat de storm rond middernacht Phan Thiet zal bereiken.

We hebben koffie en thee gedronken in het restaurant achter de incheck-balie. En zijn toen naar onze kamer gegaan voor baden en omkleden. Buiten was een hele evacuatie op gang gekomen. In de ruimte achter de winkel waren bedden neergezet en de leegstaande kamers werden door mensen uit de huisjes aan zee bezet.

Wij hebben in restaurant ‘Rung Forest’ gegeten. Daar was het heel gezellig. De gasten kregen allemaal een geweven polsbandje met hun naam. Een leuke attentie. Terug op de kamer hebben we onze bagage ingepakt en zijn om elf uur gaan slapen.

Om twee uur werd ik wakker, omdat Helma in de kamer rondscharrelde. Buiten raasde de storm. Ik ben ook opgestaan om even te kijken. Het loog er niet om. De palmen leken wel halve hoepels. Ik ben er weer ingekropen, maar dacht toen: “Eruit jongen, er zijn foto’s te maken!”. Helaas heb ik het niet gered om wakker te blijven. Toen ik weer wakker werd, was alles achter de rug.

Phan Thiet / Mui Né, vrij verblijf Terugreis van Phan Thiet naar Saigon


 

 

 

 
Vietnam

  Phan Thiet
  Saigon

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV