Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Terugreis van Phan Thiet naar Saigon

Frans en Helma Horjus, 5-12-2006

Vanochtend hebben we het weer kalm aangedaan. Even voor acht uur opgestaan en ons rustig klaargemaakt voor het ontbijt.

Toen we met ons toilet klaar waren, regende het nog zachtjes, dus kwamen de parapluutjes eindelijk eens goed van pas. We zijn eerst naar het restaurant aan zee gelopen, maar dat was niet open. Een van de medewerkers zei dat we naar het restaurant bij de ingang moesten gaan om te ontbijten.

Toen we bij het strand kwamen, bleek er niet veel van de noeste arbeid van de resort medewerkers meer over te zijn. Alle zandzakken lagen door elkaar! De hele wal weggeslagen! Verder viel de schade mee. Later hoorden we, dat Durian juist voor de kust was afgebogen en parallel eraan was weggetrokken naar het zuiden.

Het ontbijtbuffet was eenvoudiger dan anders, maar meer dan voldoende.

In de receptie zei men ons, dat internetten nog steeds niet mogelijk was., we kwamen daar de Nederlandse jongelui tegen. Die moesten, vertelden ze, nog een poosje op hun evacuatieadres blijven, omdat er een boom tegen hun entree was gevallen. We zijn om half elf de bestelde broek gaan afhalen, maar daar was de naaister niet aan toe gekomen wegens de typhoon. Gelukkig was er een broek die Helma paste. Die hebben we toen maar gekocht.

Terug in ons appartement hebben we de laatste spullen in koffers en tassen gedaan en zijn toen koffie gaan drinken. Nog even aan de zeekant gekeken en toen de receptie gewaarschuwd, dat de koffers gehaald konden worden. De porter kwam spoedig en wij wachtten de taxi af in de receptie.Om tien voor twaalf kwam de taxi, die ons naar HCM zou brengen. Het was dezelfde chauffeur, die we al twee keer eerder hadden.

Het eerste deel van de tocht, die meer dan vier uur zou duren, was rustig. Jammer dat zo’n 15 km na Phan Thiet de clignoteur, die verrijkt was met een luidruchtige verklikker, kortsluiting kreeg en al piepende bleef hangen. Een toestand, die tot na Bien Hoa bleef voortduren. Hij had op de heenweg veel regen gehad en die had een forse kortsluiting veroorzaakt. Naarmate we Saigon naderden werd het verkeer drukker en drukker en ook al linker. In Bien Hoa plotseling een file die veroorzaakt werd door twee dode jongens, die op de weg lagen. Gelukkig was dit het enige ongeluk dat we zagen. We werden door een wirwar van steegjes en smalle straten naar het vliegveld gereden. Daar stond voor het gebouw van de departures zowaar Huy op ons te wachten met een presentje van de agent van van Travelmarker Reizen. Een mini cyclopousse. Heel leuk. We hebben met zijn drieën een lunch genomen in het restaurant tegenover de vertrekhal. Daar werd Helma door een Roemeen aangeschoten, omdat deze ervan overtuigd was, dat ze Joan Baez was. Na deze lunch hebben we afscheid van Huy genomen en zijn we aan het inchecken begonnen. Tijdens die bezigheden kwam Helma in contact met een jonge dame uit Hanoi, Lán genaamd die op weg was naar Parijs. Ze ging naar de bruiloft van haar zus en zou later doorreizen naar haar echtgenoot in Barcelona. Ze is lange tijd met ons opgetrokken en gaf Helma zelfs een cadeau, een leuke tas met portemonee, omdat deze haar aan haar moeder deed denken.

Het vliegtuig naar Bankok vertrok redelijk op tijd. Er werd een sandwich geserveerd tijdens de vlucht. In Bangkok werd iedereen er, met medeneming van handbagage, uitgezet en naar de Transitruimte gedirigeerd. Anderhalf uur duurde die gein en toen we eindelijk weer op onze zeer harde stoelen zaten, begon rondom ons een Franse stoelendans. Allerlei lieden wilden naast elkaar zitten en dat gaf een geweldige administratieve ellende. Het toestel kon pas vertrekken, toen dat geregeld was en miste daardoor zijn slot. De vertrektijd was tien voor twaalf, maar het werd tien over een.

Phan Thiet / Mui Né, vrij verblijf Terugvlucht van Saigon naar Schiphol


 

 

 

 
Vietnam

  Phan Thiet
  Saigon

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV