Op reis met Travelmarker Reizen

Rondreis Thailand, Cambodja & Vietnam

Saigon, vrij verblijf

Frans en Helma Horjus, 1-12-2006

In de loop van de nacht kreeg Helma een beetje last van haar ingewanden, dus werd er wat extra Arsenicum Album ingenomen. Daar bedaarden de ingewanden meteen van. Waarschijnlijk is er wat verkeerd gevallen gisteravond. Even voor achten zijn we opgestaan. We hebben ons in alle rust klaargemaakt en zijn toen op de negende verdieping gaan ontbijten. Toen we op de kamer terugkwamen, was deze alweer gedaan. Vandaag moest het gebeuren, cadeautjes voor de kinderen. We zijn dus de stad ingegaan, richting Parkson, een warenhuis een eindje verderop in de Dong Khoi op de hoek van de Le Thanh Ton Straat. Parkson bleek een mooi warenhuis, waar je allerlei luxe artikelen kunt kopen. En dat gebeurde. Maar voor we met geld smijten begonnen, hebben we in het restaurant op de bovenste verdiepng koffie en appeltaart gebruikt. Je had er een leuk uitzicht over het park dat aan de overkant van de Le Thanh Ton Straat ligt. Die parken, die je overal in de stad ziet zijn plaatjes en geweldig goed onderhouden.

Een verdieping lager bevond zich een afdeling waar allerlei sieraden in half-edelsteen te koop waren. Hier hebben we voor de vrouwelijke familieleden het een en ander gekocht. Mooie halssieraden etc. Het afrekenen verliep chaotisch. Dat gebeurde aan een centrale kassa, waar de rekening door verscheidene handen ging alvorens het gekochte ons ter hand gesteld werd. Omdat het om een behoorlijk bedrag ging, kregen we een bon voor 10%…..wat?? We snapten er geen mallemoer van en het duurde even voor ze ons aan het verstand hadden gepeuterd, dat we in een der winkels iets konden kopen voor 10% van het reeds bestede bedrag. Wij waren echter uitgekocht en zochten daarom een dame op, die kennelijk van plan was om nog aankopen te plegen. Ongeloof, toen we de coupon in haar hand stopten!

Eenmaal weer op straat zijn we met de buit naar het hotel teruggegaan om deze in de koffer te stoppen.

Het liep al naar lunchtijd, toen we even later in de Ho Huan Nghiep Straat tegen een dame opliepen, die ons bezwoer, dat we acuut een kapper nodig hadden. Daar had ze niet eens ongelijk aan. We lieten ons dus overhalen en verzeilden in een prachtig avontuur. De haarkunstenaar die omringd was door een aantal assistentes, wilde alleen gewassen koppies knippen, dus werd Helma languit op een rubber bed gelegen door een der dames gewassen. Intussen was er een mijn baard gaan knippen. Wel een beetje griezelig. Er zat op mijn kin een stuk meer dan op die van een Vietnamese man. Die brengen het in het algemeen niet verder dan een bruine wrat met daarop een paar lange zwarte haren. Toen de baard gekortwiekt was, moest ik er aan geloven. Haar wassen en een hoofd en schouder massage. (had Helma niet gehad). Enfin, om een lang verhaal kort te maken, het was een uitstekende kapper. Alleen zat Helma’s bril na afloop vol haarlak, die ze pas in Nederland kon laten verwijderen. Op flits foto’s van haar, staarden twee spierwitte vlakken me aan. Toen we weer buiten stonden, werden we gespot door de schilder, die ons het schilderij van de hond wilde laten zien. Hartstikke goed!! We spraken af, dat we het vanavond zouden ophalen. Op de hoek van de Nguyen Thiep Straat hebben we geluncht. Terug in het hotel merkte ik, dat ik het witte servet in mijn zak had gestopt. Dat hebben we in de loop van de middag teruggegeven. Na een rustuurtje hebben we, omdat we bijna alles hadden uitgegeven, weer gepind en zijn we langs de rivier gewandeld om wat foto’s te schieten.

’s Avonds hebben we weer in ‘Gartenstadt’ gegeten. De bedienende ober ontfutselde ons allerlei standaardzinnetjes in het Duits, waarmee hij de klanten zou kunnen imponeren. Na het eten hebben we het schilderij opgehaald, nog een tweede doek met een vogel op een tak met orchideeën erbij gekocht. Toen terug naar het hotel waar we de koffers voor de reis van morgen klaargemaakt hebben. Daarna nog een beetje TV gekeken. Om even over elf ging het licht uit.

Saigon, excursie naar de Cu chi Tunnels Reis van Saigon naar Phan Thiet


 

 

 

 
Vietnam

  Phan Thiet
  Saigon

| stuur deze pagina naar een kennis | | bezoek onze reisportal | bezoek ons reisbureau |

© 2013        Travelmarker Reizen BV